Witold Kepinski - 15 augustus 2023

KnowBe4 zet met PhishER Plus in op crowdsourcing en AI

KnowBe4 introduceert PhishER Plus. Dit product maakt onder andere gebruik van ‘s werelds grootste groep getrainde IT-gebruikers om echte phishing-aanvallen te herkennen en te rapporteren.

KnowBe4 zet met PhishER Plus in op crowdsourcing en AI image

Deze informatie is vervolgens wereldwijd beschikbaar voor alle KnowBe4-klanten. De phishing-dreigingsfeed is zo waardevol omdat deze drievoudig is gevalideerd: door de meer dan 10 miljoen gebruikers en hun admin’s, door PhishML (een phishing-model dat wordt gevoed door AI) en door experts in het Threat Research Lab van KnowBe4. PhishER Plus blokkeert op basis van deze informatie automatisch phishing-aanvallen voordat ze de inbox van gebruikers bereiken.

Phishing blijft de populairste basis voor cyberaanvallen. Volgens Armorblox werd bij 78% van de phishing-aanvallen in 2022 geavanceerde technieken gebruikt om native e-mailbeveiligingstools met succes te omzeilen. Opvallend is dat 56% van alle aanvallen in 2022 omzeild werd door verouderde beveiligingsfilters. Dit is zorgwekkend, want uit KnowBe4’s 2023 Phishing by Industry Benchmarking Report blijkt dat bijna een op de drie gebruikers waarschijnlijk op een verdachte link zal klikken of zal voldoen aan een frauduleus verzoek.

Twee nieuwe functies: Global Blocklist en de Global PhishRIP
PhishER Plus is een krachtige tool die organisaties helpt met het versterken van hun e-mailbeveiliging en fungeert als een extra beschermlaag wanneer de bestaande beveiligde e-mailgateways (SEG's) en andere cyberbeveiligingslagen tekort schieten. Het nieuwe product is een geüpgradede versie van het bestaande PhishER-product van KnowBe4 en heeft twee nieuwe functies, waaronder de Global Blocklist en Global PhishRIP die integreren met Microsoft 365.

  • De PhishER Plus Global Blocklist is samengesteld op basis van gevalideerde dreigingen die zijn verzameld door meer dan tien miljoen door KnowBe4 getrainde gebruikers. Zodra een item op de blokkeerlijst als een dreiging is gemarkeerd, blokkeert de algemene blokkeerlijst automatisch nieuwe berichten die de inbox van een gebruiker binnenkomen.
  • De Global PhishRIP-functie identificeert en plaatst bevestigde phishing-dreigingen die zijn gemeld door PhishER-klanten in quarantaine. De functie kan worden gebruikt om e-maildreigingen te verwijderen voordat ze binnen een organisatie worden opgemerkt of gerapporteerd; het kan actieve phishing-aanvallen uitschakelen en preventief nieuwe phishing-aanvallen uit de inbox van gebruikers ‘rippen’.

"PhishER Plus brengt een revolutie teweeg in de manier waarop een organisatie phishing-e-mails bestrijdt", zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “PhishER Plus en de functionaliteit van Global Blocklist en Global PhishRIP, is van cruciaal belang om nieuwe en bestaande dreigingen die proberen traditionele beveiligingsfilters te omzeilen en een organisatie te infiltreren voor te zijn. Dit nieuwe product maakt gebruik van drie niveaus van menselijke en op AI gebaseerde validatie en analyse om de overvloed aan dreigingen die momenteel op de markt zijn te identificeren en te elimineren. PhishER Plus is essentieel om organisaties te helpen hun e-mailbeveiligingsverdediging te verbeteren, veilige online praktijken te bevorderen en de security culture te versterken.”

Kijk hier voor meer informatie over PhishER Plus.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024