Redactie - 17 augustus 2023

Insight neemt Amdaris over

IT-adviseur en Solutions Integrator Insight Enterprises neemt Amdaris over. Deze specialist in softwareontwikkeling en digitale diensten is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en beschikt over servicecentra in verschillende Oost-Europese landen. Insight voegt de softwareontwikkeling, applicatieondersteuning, managed services en consultancydiensten van Amdaris toe aan zijn portfolio.

Insight neemt Amdaris over image

Amdaris is ruim 10 jaar een Microsoft-Gold Certified Partner en kent een bewezen staat van dienst in het realiseren van digitale transformatietrajecten. Het heeft meer dan 800 mensen in dienst, is gespecialiseerd in het leveren van ‘outsourced extended delivery teams’ voor zakelijke- en consumentensoftwaretoepassingen en is een aanvulling op Insights wereldwijde Modern Applications en Data & AI-activiteiten. Het bedrijf wil met behulp van de expertise van Amdaris op maat gemaakte oplossingen voor back-end, cloud, mobiel, data-analyse en web front-end versnellen en klanten helpen sneller digitaal te transformeren.

'Belangrijke mijlpaal'

“De overname markeert een belangrijke mijlpaal voor Insight als toonaangevende Solutions Integrator," zegt Joyce Mullen, president en CEO van Insight. "Met de toevoeging van Amdaris zal Insight krachtig groeien, zijn technologische mogelijkheden kunnen verbeteren en een nog breder scala aan diensten en oplossingen kunnen leveren aan klanten in EMEA. Ze passen perfect bij Insight en helpen ons te versnellen en helpen onze klanten om de gewenste bedrijfsresultaten te behalen.”

Adrian Gregory, Insight EMEA president: “Met het ondernemingslandschap in een constante staat van verandering, zijn IT-producten en -diensten een integraal onderdeel geworden: elk bedrijf moet nu digitaal zijn, en ze moeten snel handelen om dit te bereiken. Organisaties hebben een partner nodig die hun toekomstige bedrijfsmodellen adviseert, ontwerpt, bouwt en implementeert met behulp van technologie, waardoor hun digitale reis wordt versneld. Met Amdaris wordt de positie van Insight als toonaangevende Solutions Integrator versterkt en krijgen klanten nog meer mogelijkheden op het gebied van applicatieontwikkeling en digitale consulting. De klanten van Amdaris krijgen op hun beurt toegang tot onze diepgaande expertise op het gebied van cloud, data, AI, cybersecurity en intelligent edge, aangevuld met Insights langdurige relaties met meer dan 6.000 technologiepartners over de hele wereld.”

'Organisaties helpen optimaal te presteren'

“We zijn verheugd om onze bewezen staat van dienst op het gebied van innovatieve softwareontwikkeling en bedrijfskritische moderniseringsexpertise naar Insight te brengen", zegt Andy Rogers, co-CEO van Amdaris. "Insight heeft een veelgeprezen reputatie opgebouwd als een betrouwbare partner die zich inzet om organisaties te helpen optimaal te presteren. Door onze krachten te bundelen, kijken we ernaar uit om gebruik te maken van Insights wereldwijde expertise en netwerk, met name van zijn wereldwijde managed cloud service en toonaangevende kennis van moderne datawarehouses en generatieve AI. De uitgebreide partnerschappen en accreditaties zullen onze bestaande klanten ongetwijfeld helpen om nog ambitieuzer na te denken over hun transformatiedoelen.”

“Te midden van de snelle groei van de IT-industrie spreekt onze overname door Insight boekdelen over hun niet aflatende vertrouwen in de uitzonderlijke softwareontwikkelingsvaardigheden en talenten die Oost-Europa te bieden heeft," zegt Vlad Nanu, co-CEO van Amdaris. "Er is ook veel enthousiasme over het feit dat dit investeringsniveau een aanzienlijke impact en ontwikkeling in de regio zal genereren."

Armstrong Teasdale LLP trad op als adviseur van Insight en Amdaris werd vertegenwoordigd door TLT LLP. KPMG trad op als exclusief financieel adviseur van Amdaris in verband met de transactie. PCB Partners trad op als M&A-adviseur voor Insight.