Redactie - 28 augustus 2023

NetApp ziet omzet en winst dalen

NetApp rapporteert de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van het fiscale gebroken boekjaar 2024, dat eindigde op 28 juli 2023. De omzet daalde met 10 procent naar 1,43 miljard dollar. De nettowinst daalde van 214 naar 149 miljoen dollar.

NetApp ziet omzet en winst dalen image

De omzet uit hybride cloudsegment bedraagt 1,28 miljard dollar, vergeleken met 1,46 miljard dollar in het eerste kwartaal van boekjaar 2023.

De omzet uit het Public Cloud-segment bedraagt 154 miljoen dollar, vergeleken met 132 miljoen dollar in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2023.

“We hebben het boekjaar 2024 solide gestart in wat nog steeds een uitdagend macro-economisch klimaat is. We beheren de elementen die we onder controle hebben, zorgen voor betere prestaties in onze opslagactiviteiten en bouwen aan een meer gerichte benadering van de cloud”, aldus George Kurian, CEO. “In het eerste kwartaal hebben we substantiële innovatie geïntroduceerd die onze klanten helpt sterkere, slimmere en efficiëntere hybride multicloud-infrastructuren te bouwen. Ik ben zeer verheugd over de positieve ontvangst van onze nieuwe producten, evenals over de differentiatie en aanhoudende groei van onze hyperscaler-beheerde opslagdiensten die eigen zijn aan de toonaangevende publieke clouds.”

Lees meer hier.