Witold Kepinski - 28 augustus 2023

KPN CIO Artie Debidien wordt commissaris van DNB

Op voordracht van de raad van commissarissen (RvC) van De Nederlandsche Bank heeft minister van Financiën Sigrid Kaag namens de aandeelhouder besloten tot de benoeming van Artie Debidien als lid van de raad van commissarissen (RvC). Zij volgt Margot Scheltema op die na afloop van haar zittingstermijn per 1 september terugtreedt.

KPN CIO Artie Debidien wordt commissaris van DNB image

Artie Debidien is chief information officer en executive vice president bij KPN. Daarnaast is zij voorzitter van de raad van toezicht van Competens, lid van de raad van commissarissen van NVM Holding en was zij tot voor kort lid van de raad van commissarissen van de Worldline betaaldienstverlener Global Collect Services BV, waar zij aftreedt in verband met de benoeming bij DNB.

Scheltema treedt na twee zittingstermijnen af als lid van de RvC. Zij was tevens vicevoorzitter van de RvC en voorzitter van de Toezichtcommissie, en eerder de Financiële Commissie.

Martin van Rijn, voorzitter van de RvC, richt zich graag tot beiden: “Met groot genoegen heet ik Artie Debidien welkom. Met haar komst wordt de deskundigheid van Technology, Digital en Security binnen de RvC verder versterkt. Artie Debidien brengt daarbij veel kennis en ervaring binnen de financiële sector mee, opgedaan bij banken, verzekeraars en fintechs. We willen Margot zeer bedanken voor haar inzet, toewijding en loyaliteit aan DNB in de afgelopen 8 jaar. Zij heeft als voorzitter van de Toezichtcommissie met haar inzicht en kritisch denken bijgedragen aan de verdere versterking van het toezicht op de financiële sector. Ook in haar rol als voorzitter en lid van de Financiële Commissie heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de versterking van het Huisvestingsprogramma, IT en de kostenbeheersing binnen DNB.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024