Redactie - 30 augustus 2023

Bol.com introduceert gendertransitieverlof

Bol.com biedt medewerkers die in gendertransitie zijn of de wens hebben om in transitie te gaan 33 weken betaald verlof met behoud van salaris. Daarnaast bevat het nieuwe beleid praktische tips voor collega’s en managers om de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Bol.com introduceert gendertransitieverlof image

Transgender is een brede term voor mensen wier genderidentiteit en/of expressie niet overeenkomt met hun biologische geslacht. Transgenderidentiteit kan zich in verschillende maten uiten. In Nederland heeft 1 op de 20 mensen het gevoel dat hun geslacht niet bij hun identiteit past. Sommigen van hen kiezen ervoor om lichamelijk te veranderen, zodat hun geslacht overeenkomt met hun gevoel van identiteit.

Bol.com wil zich inzetten voor een diverse en inclusieve maatschappij. Dat start bij bewustwording en beleid bij en voor eigen medewerkers. Naast het transitieverlof maakt bol.com bijvoorbeeld gebruik van recruitmentbureaus die gespecialiseerd zijn in bi-cultureel talent, wordt er in de gaten gehouden dat er geen gender-pay gap kan ontstaan en is er oog voor neurodiversiteit (bijvoorbeeld ADHD, dyscalculie, dyslexie, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid). 

Keti Koti

Daarnaast wordt er intern bewustwording gecreëerd voor andere feestdagen dan alleen de in Nederland en België bekendere feestdagen, zoals voor Keti Koti. Ook is het mogelijk om een feestdag in te ruilen, zodat iemand bijvoorbeeld tijdens Kerst doorwerkt, maar tijdens Eid-al-fitr vrij is.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024