Redactie - 10 september 2023

Android-logo krijgt een update

In afwachting van Android 14, de aanstaande nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem, laat Google alvast de nieuwe look van zijn bekende logo aan de wereld zien. De bekende Bugdroid-mascotte is nu in 3D, waardoor hij makkelijker een thuis vindt in zowel digitale als fysische omgevingen, zegt de techreus.

Android-logo krijgt een update image

Google introduceert binnenkort nieuwe Pixel-vlaggenschiptelefoons. Ook komt het met een nieuwe versie van besturingssysteem Android. Dit besturingssysteem draait inmiddels op meer dan 3 miljard van ’s werelds mobiele en andere toestellen, wat neerkomt op zo’n 71 procent van het totaal. Maar eerst wordt het tijd voor een nieuw Android-logo, vindt techgigant Google. Ergens dit jaar moet de nieuwe look van de Bugdroid-mascotte te zien zijn op Android-toestellen.

Dynamischer robotje

De belangrijkste inspiratie voor het nieuwe, driedimensionale robotlogo is de wereld zelf, zegt Google: door het wezentje primair in 3D naar de wereld te doen komen, kan het gedijen in zowel digitale als fysische omgevingen, of – via augmented reality – een mix tussen de twee, zonder een visueel verschil tussen de twee. Zo blijft hij consistent over verschillende kanalen, platformen en contexten, zegt Google.

‘De vernieuwde en dynamische robot verschijnt overal waar Android verbinding maakt met mensen, gemeenschappen en culturele momenten’, schreef Google in een blogpost over de nieuwe look. ‘Hij kan individuele passies, persoonlijkheid en context weerspiegelen. Wij geloven dat ons merksysteem en hoe we visueel aan de wereld verschijnen als Android het kernethos van Android moet weerspiegelen om open, iteratief en inclusief te zijn.’

In samenwerking met Data News

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024