Witold Kepinski - 13 september 2023

Apple introduceert iPhone 15 en iPhone 15 Plus

Apple heeft de iPhone 15 en iPhone 15 Plus aangekondigd, met wat Applen een primeur in de sector noemt: een achterkant van doorkleurd glas, afgewerkt met een schitterende matte textuur. De aluminium behuizing heeft een nieuwe afgeplatte rand gekregen.

Apple introduceert iPhone 15 en iPhone 15 Plus image

Beide modellen hebben een Dynamic Island en een geavanceerd camerasysteem. Met de 48-MP hoofdcamera maakt de gebruiker foto’s met hoge resolutie en via de nieuwe 2x telelens-optie heeft de eigenaar in totaal drie optische-zoomniveaus – vergelijkbaar met een derde camera op het device. 

Daarnaast introduceert de iPhone 15-lijn de volgende generatie portretfotografie om eenvoudiger gedetailleerde portretten te maken – ook bij weinig licht. De nieuwe functie ‘Pechhulp’ via satelliet maakt gebruik van de satellietinfrastructuur en legt contact met de pechhulpdienst als je met autopech strandt op een plek zonder mobiel bereik. 

Robuustheid

De iPhone 15 en iPhone 15 Plus hebben de A16 Bionic-chip voor krachtige prestaties en een USB‑C-connector, ‘Nauwkeurig zoeken’ in Zoek mijn vrienden en toonaangevende robuustheid.

iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn verkrijgbaar in vijf  nieuwe kleuren: roze, geel, groen, blauw en zwart. Bestellen kan vanaf vrijdag 15 september, waarna ze vanaf vrijdag 22 september leverbaar zijn.

“De iPhone 15 en iPhone 15 Plus betekenen een enorme sprong voorwaarts dankzij de nieuwe creatieve camerafeatures, het intuïtieve Dynamic Island en de A16 Bionic-chip voor bewezen krachtige prestaties", stelt Kaiann Drance, Vice President Worldwide iPhone Product Marketing bij Apple. “We halen alles uit de kast op het gebied van computationele fotografie, met een 48-MP hoofdcamera met een nieuwe standaard van 24 MP voor foto’s met superhoge resolutie, een nieuwe 2x telelens-optie en geavanceerde portretten.”

Lichtste iPhone-modellen ooit

Apple heeft verder de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max gepresenteerd. Beide toestellen zijn gemaakt van sterk hoogwaardig titanium en zijn daarmee de lichtste Pro-modellen ooit. Ook nieuw in het design zijn de afgeronde randen en een actieknop die gebruikers zo kunnen instellen als ze zelf willen. De krachtige camera-upgrades bieden het equivalent van zeven professionele lenzen voor een ongelooflijke beeldkwaliteit, aldus Apple. 

Het 48-MP hoofdcamerasysteem ondersteunt nu de nieuwe hogere standaardresolutie van 24 MP. Met features als ‘Focus’ en ‘Diepteregelaar’ en de verbeterde Nachtmodus en Slimme HDR zijn betere portretfoto's mogelijk. Verder heeft iPhone 15 Pro Max nog een nieuwe 5x telelenscamera. De A17 Pro-chip biedt professionele prestaties en belooft gamen naar een nieuw niveau te tillen.

De nieuwe USB-C-connector (Apple moest onder Europese druk zijn lightning-aansluiting vervangen) haalt USB 3-snelheden, wat tot 20x sneller is dan USB 2. In combinatie met nieuwe videostructuren worden complexe professionele workflows. 

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn verkrijgbaar in vier nieuwe uitvoeringen: zwart titanium, wit titanium, blauw titanium en naturel titanium. Bestellen kan al vanaf vrijdag 15 september, waarna ze vanaf vrijdag 22 september leverbaar zijn.

Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple, spreekt over de 'meest uitgebreide Pro uitvoeringen ooit', met een super geavanceerd design van titanium en het beste iPhone-camerasysteem tot nu toe, dat revolutionaire nieuwe workflows mogelijk maakt. "En dan hebben we nog de A17 Pro-chip, die een nieuw tijdperk met ongekende prestaties en game-ervaringen op iPhone inluidt”, aldus een wat lyrische Joswiak. “iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max verenigen de beste Apple innovaties die het dagelijkse gemak van onze gebruikers vergroten én hen in staat stellen om hun creativiteit de vrije loop te laten.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024