Witold Kepinski - 19 september 2023

LMtec Digital Solutions bundelt krachten met Emixa

Emixa, technologiepartner van SAP/Siemens/Mendix, investeert in LMtec Digital Solutions met de steun van haar meerderheidsaandeelhouder Holland Capital. Met dit partnerschap breidt Emixa zijn aanwezigheid in de DACH-regio uit en breidt zijn product- en dienstenaanbod verder uit. Het doel is om de digitale transformatie van haar internationale Industrie 4.0-klanten verder te versnellen.

LMtec Digital Solutions bundelt krachten met Emixa image

LMtec Digital Solutions is een partner van Siemens Digital Industries Software met kantoren in Duitsland en Zwitserland, gespecialiseerd in het leveren van PLM-oplossingen (Product Lifecycle Management), inclusief onderhoud, technische ondersteuning en advies. Dit partnerschap draagt ​​bij aan de visie van Emixa om een ​​cruciale rol te spelen in de digitale transformatie van de maakindustrie, ook wel bekend als ‘Industrie 4.0’, via technologieën als Siemens, SAP en Mendix. Daarnaast biedt deze samenwerking medewerkers internationale ontwikkelingsmogelijkheden binnen het brede scala aan diensten, technologieën en landen waarin de groep actief is.

Groei door buy and build

De overname van LMtec Digital Solutions is de volgende stap in de buy-and-build strategie, die met steun van Holland Capital wordt uitgevoerd. Inclusief LMtec heeft Emixa nu meer dan 520 professionals in dienst die zich richten op productlevenscyclus- en assetmanagement, IT-architectuur, low-code-applicaties, systeemintegraties en procesoptimalisatie. Kernklanten zijn bedrijven uit de maakindustrie. De groep wil de leidende speler worden in West-Europa, met een duidelijke focus op de maakindustrie. Met dit partnerschap heeft Emixa haar activiteiten nu uitgebreid naar de DACH-regio, naast de Benelux-landen en Groot-Brittannië.

Peter-Jan Simons, CEO van Emixa, merkte op: “LMtec is een strategische toevoeging aan onze groep en brengt hoogwaardige expertise op het gebied van digitale transformatie voor de moderne industrie. Ik ben erg blij met deze groei, omdat we samen met LMtec onze klanten in de DACH-regio, Groot-Brittannië en de Benelux-landen nu breder kunnen bedienen. Ook krijgen onze consultants meer internationale carrièremogelijkheden. De Siemens PLM-expertise van LMtec zal onze Siemens-activiteiten in Europa versterken en onze samenwerking met Siemens naar een hoger niveau tillen.”

Peter Wassmer, Managing Partner van LMtec Digital Solutions, zei: “Siemens erkent Emixa als een toonaangevende specialist die in staat is oplossingen te leveren op basis van Siemens/Mendix/SAP-technologie. De fusie met Emixa is de perfecte combinatie om onze bestaande visie te verwezenlijken: optreden als een betrouwbare digitale partner voor onze klanten bij het overwinnen van hun digitale uitdagingen op het gebied van product en productie.”

Ewout Prins, Managing Partner van Holland Capital, voegde hieraan toe: “De overname van LMtec is de volgende belangrijke stap in de buy-and-build-strategie van Emixa. Naast de Benelux-landen en Groot-Brittannië is de groep nu ook sterk vertegenwoordigd in de DACH-regio. We zijn er trots op dat onze teams in Düsseldorf en Amsterdam hebben bijgedragen aan deze overname.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei