Witold Kepinski - 21 september 2023

Infosys en NVIDIA werken samen rond generatieve AI

Infosys, speler in digitale diensten en advies van de volgende generatie, en NVIDIA hebben aangekondigd dat zij hun strategische samenwerking hebben uitgebreid met als doel bedrijven wereldwijd te helpen productiviteitswinsten te behalen met generatieve AI-toepassingen en -oplossingen.

Infosys en NVIDIA werken samen rond generatieve AI image

De verbrede alliantie zal het NVIDIA AI Enterprise- ecosysteem van modellen, tools, runtimes en GPU-systemen naar Infosys Topaz brengen – een AI-eerste reeks diensten, oplossingen en platforms die de bedrijfswaarde versnellen met behulp van generatieve AI-technologieën. Door de integratie zal Infosys aanbiedingen creëren die klanten kunnen gebruiken, om generatieve AI eenvoudig in hun bedrijf te integreren.

Daarnaast is Infosys van plan een NVIDIA Center of Excellence op te zetten, waar het 50.000 van zijn werknemers zal trainen en certificeren op het gebied van NVIDIA AI-technologie om generatieve AI-expertise te bieden aan zijn uitgebreide netwerk van klanten in verschillende sectoren.

“Infosys transformeert naar een AI-first-bedrijf om onze klanten wereldwijd beter op AI gebaseerde diensten te kunnen bieden. Onze klanten kijken ook naar complexe AI-gebruiksscenario's die aanzienlijke bedrijfswaarde kunnen genereren in hun gehele waardeketen”, aldus Nandan Nilekani, medeoprichter en voorzitter van Infosys . “Het aanbod en de oplossingen van Infosys Topaz zijn complementair aan de kernstack van NVIDIA. Door onze krachten te bundelen en 50.000 medewerkers te trainen in NVIDIA AI-technologie, creëren we end-to-end toonaangevende AI-oplossingen die bedrijven zullen helpen op hun reis om AI-first te worden.”

“Generatieve AI zal de volgende golf van bedrijfsproductiviteitswinsten aandrijven”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA . “Het NVIDIA AI Enterprise-ecosysteem groeit snel en biedt het platform voor generatieve AI. Samen zullen NVIDIA en Infosys een deskundig personeelsbestand creëren om bedrijven te helpen dit platform te gebruiken om op maat gemaakte applicaties en oplossingen te bouwen.”

Infosys en NVIDIA werken samen om 's werelds ondernemingen te helpen de productiviteit te verhogen met generatieve AI

NVIDIA-oprichter en CEO, Jensen Huang met Infosys-medeoprichter en voorzitter, Nandan Nilekani

Full-stack NVIDIA-integratie ondersteunt geavanceerde Infosys-oplossingen

Infosys maakt gebruik van het full-stack NVIDIA generatieve AI-platform , inclusief hardware en enterprise-grade software om te innoveren in zijn bedrijfsactiviteiten, en helpt klanten generatieve AI-applicaties te creëren voor bedrijfsvoering, verkoop en marketing.

Met NVIDIA AI Enterprise-frameworks, vooraf getrainde modellen en toolkits – waaronder het NVIDIA NeMo LLM-framework, NVIDIA Metropolis voor computer vision en NVIDIA Riva voor spraak-AI – heeft Infosys al meerdere AI-first enterprise-aanbiedingen ontwikkeld in verschillende sectoren. Deze omvatten:

  • Integratie van het Infosys Video Analytics- platform met NVIDIA Metropolis, dat de kracht van computer vision biedt om uitdagingen in de detailhandel aan te pakken, waaronder het creëren van wrijvingsloze winkelervaringen, het verbeteren van merchandising en naleving van schappenplannen, het verminderen van krimp, het monitoren van voorraad, het extraheren van real-time intelligentie, het controleren van compliance op gezondheid, veiligheid en meer, maar ook voor logistiek, productie en nutsvoorzieningen.
  • Het koppelen van Infosys Generative AI Labs aan het NVIDIA NeMo-framework, waarmee organisaties de implementatie van grote taalmodellen kunnen verfijnen en versnellen, op maat gemaakt voor een breed scala aan zakelijke gebruiksscenario's, waardoor een kosteneffectief en gemakkelijk schaalbaar platform wordt geboden. Met behulp van NVIDIA NeMo Guardrails breidt Infosys zijn Responsible AI Toolkit uit om krachtige intelligente praktijken te bouwen ter bescherming tegen de potentiële risico's van generatieve AI, zoals inbreuk op intellectuele eigendomsrechten, vooroordelen en toxiciteit, hallucinaties en veiligheidsbedreigingen.
  • Met behulp van Infosys Cortex met NVIDIA Riva spraak- en vertaal-AI ontwikkelt Infosys AI-gestuurde contactcenteroplossingen van de volgende generatie. Deze omvatten taalneutralisatiefuncties voor naadloze meertalige ondersteuning en het uitrusten van contactcentervertegenwoordigers met realtime klantintentie- en sentimentanalysetools om de klanttevredenheid te vergroten en merkloyaliteit te bevorderen.

De samenwerking strekt zich uit tot digitaliseringstoepassingen, met een focus op het ontwikkelen van oplossingen voor zakelijke toepassingen in 3D-workflows, ontwerpsamenwerking, digital twin, wereldsimulatie en andere.

Infosys en NVIDIA ontwikkelen ook samen AI-aangedreven oplossingen op gebieden als 5G, cyberbeveiliging en energietransitie.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024