Witold Kepinski - 21 september 2023

Gigaset vraagt faillissement aan

De directie van Gigaset AG heeft besloten een aanvraag in te dienen voor de opening van een standaard insolventieprocedure voor Gigaset AG wegens insolventie, evenals een aanvraag voor de opening van een insolventieprocedure in eigen beheer voor haar indirecte dochteronderneming Gigaset Communications GmbH bij de verantwoordelijke rechtbank in Münster. De ontwikkelings-, productie- en verkoopactiviteiten van Europa's voor draadloze DECT-telefoons zullen ongewijzigd doorgaan. Het doel is om de economische basis van het telecombedrijf duurzaam te herstructureren.

Gigaset vraagt faillissement aan image

Gigaset is een internationaal opererend bedrijf op het gebied van communicatietechnologie, gevestigd in Bocholt, Duitsland. Het middelgrote bedrijf is een speler op het gebied van draadloze DECT-telefoons en is ook internationaal toonaangevend met ongeveer 850 medewerkers en verkoopactiviteiten in meer dan 50 landen. De bedrijfsactiviteiten van het traditionele bedrijf met 175 jaar geschiedenis omvatten ook Android-gebaseerde smartphones voor particuliere en zakelijke klanten, cloudgebaseerde smart home-aanbiedingen en zakelijke telefonieoplossingen voor SoHo, MKB- en zakelijke klanten.

De achtergrond voor de faillissementsaanvraag is in wezen een onverwachte en aanzienlijke daling van de omzet in de tweede helft van 2023 en dus een bedrijfsontwikkeling die aanzienlijk achterbleef bij het plan, met een aanhoudend en steeds groter wordende zwakke vraag naar Gigaset-producten, evenals algemene aankopen en terughoudendheid bij de consument. in Duitsland en Europa, met overeenkomstige effecten op de liquiditeit van bedrijven. De onderhandelingen met investeerders over nieuw eigen en vreemd vermogen zijn nog niet voldoende concreet geworden om de noodzakelijke instroom van middelen veilig te stellen om Gigaset buiten de insolventieprocedures voort te zetten.

dr. Magnus Ekerot, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Gigaset AG, zei: “De afgelopen jaren heeft Gigaset de achteruitgang van zijn kernactiviteiten met draadloze DECT-telefoons niet kunnen compenseren door de juiste koers te varen in de nieuwe business. gebieden. Deze ongezonde en eenzijdige bedrijfsoriëntatie en de onverwachte en aanzienlijke omzetdaling die zich nu in de tweede helft van 2023 heeft voorgedaan, hebben tot de huidige situatie geleid.”

De bedrijfsactiviteiten zullen onveranderd doorgaan, hoewel de economische levensvatbaarheid van elke afzonderlijke bedrijfstak intensief zal worden onderzocht als onderdeel van het herstructureringsproces. “Zelfs in deze uitdagende situatie zullen onze medewerkers hun best doen om onze klanten hoogwaardige en duurzame telecommunicatieoplossingen te bieden”, legt Dr. Ekerot gaat verder. De lonen van werknemers worden tot eind november 2023 gedekt door het Federaal Arbeidsbureau als onderdeel van de uitkering bij insolventieverlies.

Het indienen van een faillissementsaanvraag geeft Gigaset de mogelijkheid om een ​​fundamentele herstructurering te ondergaan. “Deze nu noodzakelijke stap stelt ons in staat het bedrijf van de grond af aan te herstructureren en een solide economische basis te geven”, bevestigt Dr. Ekerot.

Samen met dr. Ekerot, de aan te stellen bewindvoerder, zal met betrokkenheid van de crediteurencommissie de verdere maatregelen implementeren om de operationele activiteiten voort te zetten. De komende weken zal de nadruk liggen op de implementatie van het herstructureringsconcept.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024