Witold Kepinski - 25 september 2023

Signicat Mint no-code platform ziet het licht

Signicat, een Europese platform voor digitale identiteitsoplossingen, introduceert Signicat Mint: Een no-code platform voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van digitale identiteitsprocessen in een visuele no-code editor die belooft de manier waarop bedrijven hun digitale identiteitsprocessen in heel Europa opbouwen drastisch te veranderen.

Signicat Mint no-code platform ziet het licht image

De digitale identiteitsoplossingen van Signicat, inclusief identiteitsverificatie, authenticatie, ondertekening en fraudedetectie, zijn nu beschikbaar via Signicat Mint als een visuele no-code editor. Hierdoor kunnen bedrijven de componenten die ze nodig hebben om hun workflows op te bouwen, zonder codering, zelf in elkaar zetten. De zogenoemde ‘’drag and drop’’ manier.

Vervolgens kan de onboarding flow naadloos worden geïntegreerd in een bestaande dienst of app. De toegang aan de eindgebruikers wordt verleend via een link in de e-mail, een knop op de website of via de API.

“Ik denk graag dat we de toegang tot technologie democratiseren. Bedrijven van elke omvang, uit elk land en met elke use case kunnen hun traject ontwerpen en uitvoeren, en, zoals wij het ons voorstellen, kunnen nu een compliance officer, een product owner en een growth manager hun eigen proces bij elkaar rapen en bouwen. En dat is de echte waarde van Signicat Mint voor bedrijven: de mogelijkheid om stromen te creëren, maar deze indien nodig ook op elk gewenst moment te herhalen”, zegt Robin Wilgott, Product Manager van Signicat Mint.

Mint wil een game-changer zijn voor bedrijven van elke omvang in heel Europa. Met mint kunnen deze bedrijven hun processen stroomlijnen, de kosten verlagen en de efficiëntie verhogen. Maar belangrijker nog, controle over hun processen krijgen. Het geeft ze ook de flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderende regelgeving, marktupdates en klantbehoeften.

"Onze missie is om technologie te bouwen waarmee mensen elkaar kunnen vertrouwen in een digitale wereld, en we kunnen dit alleen bereiken door een stap voor te zijn en met geavanceerde producten voor onze klanten. Ik ben trots om aan te kondigen dat we het eerste bedrijf zijn in de Digital Identity-industrie om een no-code-product aan te bieden dat de volledige Digital Identity-levenscyclus integreert", zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. "We zijn verheugd om de impact te zien die ons no-code-product zal hebben op de industrie en hebben er vertrouwen in dat het een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop onze klanten werken en hun doelen zal bereiken om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen”, voegde hij eraan toe.

Lokale en Europese regelgeving kan ook een uitdaging zijn voor bedrijven, omdat deze zeer snel veranderen. Bedrijven moeten up-to-date zijn en ervoor zorgen dat hun processen dat ook zijn. Signicat Mint voldoet aan alle richtlijnen waaraan gereguleerde sectoren moeten voldoen, zoals de AVG, AML-regelgeving op zowel lokaal als Europees niveau met 5AMLD en 6AMLD, MiFID II en MiFIR, evenals lokale consumentenbeschermingswetten of sectorspecifieke regelgeving zoals IDD voor verzekeringsmaatschappijen of CRD/Solvency II voor financiële instellingen.

Signicat Mint is zeer relevant voor identiteitsverificatie- en due diligence-processen, onboarding van klanten en bedrijven en het ondertekenen van contracten. Het gebruiksgemak en het feit dat het volledige Signicat-portfolio is inbegrepen, maken dit een revolutionair no-code-platform. Het kan alle sectoren bedienen, gereguleerd en niet-gereguleerd, idealiter financiële dienstverlening, verzekeringsmaatschappijen, online retailers, advocatenkantoren, makelaarskantoren en meer.

Als extra functies kan Signicat Mint worden aangepast aan de look en feel van het bedrijf of kan het domeinadres worden gewijzigd in een eigen adres. Bedrijven kunnen profiteren van eerder werk omdat ze toegang hebben tot vooraf gedefinieerde flows, gecreëerd door henzelf, andere klanten, of de vooraf gebouwde flows van Signicat.