Witold Kepinski - 28 september 2023

Akamai opent core compute regio in Amsterdam

Cloud aanbieder Akamai Technologies heeft zeven nieuwe core compute regio's aangekondigd in Europa, Azië, de VS en Latijns-Amerika. De locaties in Amsterdam, Jakarta, Los Angeles, Miami, Milaan, Osaka, en São Paulo zijn het derde deel van Akamai's uitrol van nieuwe core compute regio's sinds de overname van Linode vorig jaar. Ze vormen een belangrijke stap in Akamai's ambitie om opnieuw te definiëren hoe de cloud werkt.

Akamai opent core compute regio in Amsterdam image



De strategische, nieuwe core compute regio's zullen in de loop van de maand online komen en beschikbaar zijn voor klanten. Ze breiden het cloud computing-netwerk van Akamai uit naar belangrijke data-intensieve verbindingspunten waarmee klanten uiteindelijk een verbeterde connectiviteit en ervaring kunnen bieden aan eindgebruikers. 

Akamai's nieuwe regio in Amsterdam is de thuisbasis van de op één na grootste internet exchange ter wereld. Het voegt zich bij Akamai's onlangs gelanceerde regio Stockholm om klanten in Noordwest-Europa te voorzien van een nieuw niveau van cloud connectiviteit.

Met de komst van São Paulo en Miami maakt Akamai het makkelijker voor bedrijven om zaken te doen in Latijns-Amerika door de beste cloudprijzen in de sector naar de regio te brengen. 

o Paulo en Miami representeren Akamai's ambities om core compute regio's te vestigen in moeilijk toegankelijke markten over de hele wereld.