Witold Kepinski - 06 oktober 2023

PTC neemt pure-systems over

PTC heeft aangekondigd dat het pure-systems heeft overgenomen, een leverancier van oplossingen voor het beheer van product- en softwarevarianten.

PTC neemt pure-systems over image

Productiebedrijven gebruiken de pure::variants-oplossing van pure-systems om de verschillende variaties van software en systeemtechnische middelen in hun productconfiguraties efficiënt te beheren. 

PTC en pure-systems werkten al vóór de overname samen, en pure::variants is al geïntegreerd met en vormt een directe aanvulling op PTC's Codebeamer application lifecycle management (ALM)-oplossing en vormt op vergelijkbare wijze een aanvulling op PTC's Windchill® product lifecycle management (PLM)-oplossingen. De toevoeging van pure systemen zal naar verwachting de positie van PTC in de snelgroeiende ALM-markt ondersteunen, extra ALM-groei stimuleren en de relaties met klanten in gereguleerde sectoren verbeteren – waaronder de automobielsector, de lucht- en ruimtevaartsector,

“De aanschaf van pure systemen voegt belangrijke functionaliteit toe aan onze ALM-suite die van cruciaal belang is voor fabrikanten over de hele wereld”, aldus Jim Heppelmann, voorzitter en CEO van PTC. “Fabrikanten wenden zich steeds meer tot software om hun producten te differentiëren en om verschillende versies van hun producten te creëren om aan het volledige scala van klantbehoeften te voldoen. Met name autofabrikanten die zwaar investeren in softwaregedefinieerde voertuigen hebben nauw geïntegreerde ALM- en softwarevariantbeheeroplossingen nodig om de verschillende softwareconfiguraties te plannen en te leveren die hun voertuigaanbod aandrijven. Wij zijn van mening dat de combinatie van Codebeamer en pure::variants PTC positioneert als een van de toonaangevende leveranciers van softwarevereisten, configuratie-, test- en validatieoplossingen op de markt.”

“Het pure-systems-team is verheugd om zich bij PTC aan te sluiten en de behoeften van onze productieklanten aan softwarevariantbeheeroplossingen te blijven ondersteunen”, aldus Danilo Beuche, CEO van pure-systems. “PTC deelt onze focus op deze cruciale behoefte aan bedrijven die complexe, gereguleerde producten maken en op het belang van een open ecosysteembenadering. We zijn trots op wat het pure-systems-team tot nu toe voor onze klanten heeft bereikt, en we zijn verheugd om ons bij de ALM-groep van PTC aan te sluiten om onze positie in deze belangrijke markt verder te laten groeien.”