Wouter Hoeffnagel - 14 oktober 2023

GovTech-speler xxllnc lijft Processfive in

De Nederlandse speler in GovTech-software xxllnc neemt belastingsoftwarebedrijf Processfive over. Het versterkt met de overname zijn positiue in de markt en wil zijn huidige portfolio van belastingapplicties uitbreiden. Zo wil xxllnc een complete oplossing leveren binnen het belastingdomein.

GovTech-speler xxllnc lijft Processfive in image

Processfive is gespecialiseerd in het leveren van software en diensten voor (semi)overheidsklanten actief in het belastingdomein. De oplossingen van Processfive ondersteunen klanten onder meer bij objectenregistratie, procesinzage, kwaliteitscontroles en het terugmelden van gegevens aan de basisregisters. Klanten van Processfive zijn onder andere Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag, Waternet en BghU.

Portfolio uitbreiden

Door de handen ineen te slaan kunnen xxllnc en Processfive samen klanten een uitgebreidere productportfolio en services leveren. Via de samenwerking wil xxllnc zijn positie binnen het belastingsegment versterken. De dienstverlening en werkzaamheden als zowel de klanten en medewerkers die van Processfive kennen blijft gewaarborgd, meldt xxllnc

Processfive is gevestigd in Alphen aan den Rijn en telt circa 18 medewerkers. De huidige aandeelhouders en directie van het bedrijf - bestaande uit Rogier Noordam, Jeroen Prins en Maarten Stam - worden medeaandeelhouder in xxllnc en blijven tevens actief binnen de bredere organisatie. xxllnc is een portfoliobedrijf van Main Capital Partners, een strategische investeerder in de software-industrie die is gericht op het versnellen van groei en het creƫren van bedrijfswaarde. De overname van Processfive is de elfde voor xxllnc sinds de samenwerking met software-investeerder Main Capital Partners.

xxllnc was voorheen actief onder de naam Exxellence Groep. Het bedrijf is in 2001 opgericht als spin-off van de Universiteit Twente. De softwareleverancier beschikt over meer dan 400 werknemers en biedt totaaloplossingen aan voor de Nederlandse (semi-)overheid. Klanten van xxllnc zijn onder andere Gemeente Den Haag, Gemeente Utrecht, UWV en Gemeente Leiden. Sinds het in 2020 onder de vleugels kwam van Main Capital Partners, zijn er elf softwarebedrijven toegevoegd. Doelstelling is het opbouwen van een aantrekkelijk productportfolio voor (semi)overheidsklanten.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei