Wouter Hoeffnagel - 19 oktober 2023

NETGEAR lanceert Nighthawk RS700S-router met WiFi 7

NETGEAR lanceert de Nighthawk RS700S-router, de eerste router van de fabrikant met WiFi 7-technologie. De router maakt hiermee datasnelheden tot 19Gbps mogelijk, wat een verdubbeling is ten opzichte van WiFi 6 en 6E.

NETGEAR lanceert Nighthawk RS700S-router met WiFi 7 image

De RS700S is voorzien van Broadcoms BCM6726/3 WiFi 7 System On a Chip (SOC). De tri-band WiFi 7-router is onder meer voorzien van een 10Gb-internetpoort, evenals een een 10Gb- en vier 1Gb LAN-poorten.

De behuizing is eveneens vernieuwt en voorzien van antennes die 360 graden dekking bieden. De RS700S kan tot 200 apparaten tegelijkertijd ondersteunen. Het bereik van de router loopt - afhankelijk van de omstandigheden op tot 250m². De RS700S ondersteunt onder meer meerdere WiFi-banden tegelijk, wat ook wel Multi-Link Operation wordt genoemd.

Opnemen in Nighthawk Mesh

De RS700S-routers kunnen via Nighthawk Mesh in een netwerk worden opgenomen. Ook kan de router worden opgesplitst in vier afzonderlijke netwerken om de prestaties te optimalieren. Naast een hoofdnetwerk en een gastnetwerk kunnen gebruikers een prioritair netwerk creëren voor toepassingen met lage latentie, zoals streaming. Om te voorkomen dat andere aangesloten apparaten worden beïnvloed, is het mogelijk om slimme thuisapparaten te isoleren op het IoT-netwerk. Deze functies zullen beschikbaar zijn in toekomstige softwarereleases, waarbij de Mesh functie begin 2024 wordt toegevoegd.

NETGEAR levert de router met één jaar NETGEAR Armor, dat een automatisch alle aangesloten apparaten op het netwerk beveiligt. Armor is ingebouwd in de router en monitort alle internetactiviteiten op dreigingen en schadelijke uitgaande activiteiten. Zo worden alle aangesloten apparaten beveiligd, ongeacht of het gaat om computers, beveiligingscamera's of babyfoons.

De NETGEAR Nighthawk WiFi 7 Tri-Band RS700S is vanaf eind oktober als eerste beschikbaar in Nederland via NETGEAR.com/nl, en vervolgens bij andere retailers voor een adviesprijs van 899,99 euro.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei