Wouter Hoeffnagel - 01 november 2023

Melissa Hathaway is voorzitter van Cyber Resilience Council Commvault

Melissa Hathaway treedt bij Commvault in dienst als strategisch adviseur en voorzitter van zijn nieuwe Cyber Resilience Council. Deze adviesraad gaat onder leiding van Hathaway inzichten in actuele cyberbedreigingen en beveiligingstrends aanreiken en best practices voor cyberweerbaarheid uitlichten. Zo wil het bedrijf onder meer het vormgeven van de productontwikkeling, het identificeren van kansen voor partnerships en het bepalen van zakelijke strategieën ondersteunen.

Melissa Hathaway is voorzitter van Cyber Resilience Council Commvault image

Hathaway beschikt over een combinatie van beleidskennis, technische expertise en bestuurservaring. Als bestuursvoorzitter van Hathaway Global Strategies voorziet Hathaway Fortune 500- ondernemingen van aanbevelingen op het gebied van cybersecurity, zakelijk risicobeheer en technologische evaluaties. Zij adviseert klanten over nieuwe cyberbedreigingen, beleidsinitiatieven, wet- en regelgeving en marktaangelegenheden die van invloed kunnen zijn op hun huidige en toekomstige bedrijfsactiviteiten.

Hathaway werkte eerder op de hoogste overheidsniveaus en diende onder twee Amerikaanse presidenten. Ze gaf onder meer leiding aan de Cyberspace Policy Review voor president Barack Obama en aan het Comprehensive National Cybersecurity Initiative voor president George W. Bush. Ook ontving zij de National Intelligence Reform Medal en de National Intelligence Meritorious Unit Citation als blijk van waardering voor haar leiderschapskwaliteiten.

Samenwerking met internationale organisaties

In het verleden werkte Hathaway intensief samen met internationale organisaties zoals de NAVO, de International Telecommunications Union, de Organisation of American States en de Wereldbank. Zij is daarnaast verbonden aan prominente onderwijsinstellingen zoals de Belfer Center for Science & International Affairs van de Harvard Kennedy School, de Canada School of Public Service en Toronto Metropolitan University.

“Ik vind het een eer om Commvault van strategisch advies te voorzien en samen te werken met leden van zijn Cyber Resilience Council”, zegt Hathaway. “In een tijdperk van non-stop cyberbedreigingen met steeds meer verwoestende gevolgen is cyberweerbaarheid belangrijker dan ooit. Commvault vervult daarbij een sleutelrol door organisaties te helpen om cyberaanvallen te detecteren, daar snel op te reageren en, waar nodig, zich daar snel van te herstellen. Ik zie ernaar uit om samen met Commvault de cyberweerbaarheid van organisaties in alle delen van de wereld een boost te geven.”

"Het doet ons een groot genoegen dat Melissa Hathaway, een absolute autoriteit op het gebied van cybersecurity, onze Cyber Resilience Council gaat leiden”, zegt Sanjay Mirchandani, de bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. “Haar diepgaande kennis zal Commvault helpen om de weg te effenen naar een veiligere en meer veerkrachtige digitale toekomst."

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024