Redactie - 07 november 2023

Refurbished iPhones-specialist Swappie opent inleverpunt in België

Swappie, gespecialiseerd in refurbished iPhones, opent deze week in Andenne (Namen) zijn eerste Belgische inleverpunt voor oude toestellen. Het bedrijf plant op termijn nog meer van dit soort vestigingen in het land.

Refurbished iPhones-specialist Swappie opent inleverpunt in België image

Swappie gaat voor het eerste Belgische afleverpunt in zee met Express Repair in Andenne, een herstelshop voor onder meer smartphones, tablets en pc’s. In andere Europese landen heeft de refurbisher al langer fysieke afleverpunten. Zo telt het bedrijf tien partnerwinkels in Finland (naast twee eigen shops), drie in Duitsland en een in Italië.

Het bedrijf merkt op dat 39 procent van de Belgische klanten de voorkeur geeft aan een fysiek afleverpunt, vooral met het oog op persoonlijke service. ‘Bovendien toont onze klantinformatie aan dat 40 procent van de consumenten die hun iPhone via zo’n punt hebben verkocht, dit niet gedaan zouden hebben zonder deze optie. Ze gaven aan het transport van het toestel, en daarmee ook de staat waarin de smartphone wordt ingeleverd, liever in eigen beheer te houden’, klinkt het.

In samenwerking met Data News