Witold Kepinski - 08 november 2023

NetApp kondigt VMware Sovereign Cloud-integratie

NetApp, een cloudgedreven, datacentrisch softwarebedrijf, kondigt NetApp StorageGRID voor VMware Sovereign Cloud aan.

NetApp kondigt VMware Sovereign Cloud-integratie image

 De nieuwe plugin voor VMware Cloud Director Object Storage Extension stelt onafhankelijke cloudklanten in staat om ongestructureerde data kosteneffectiever op te slaan, te beveiligen, te beschermen en te bewaren terwijl ze voldoen aan de wereldwijde regelgeving voor dataprivacy en lokale voorschriften. De onafhankelijkheid is een noodzakelijk onderdeel voor organisaties die gevoelige gegevens verwerken en onderhouden zoals nationale en provinciale overheden, aldus NetApp.

De nieuwe Object Storage plug-in van NetApp voor VMware Cloud Director stelt Cloud Service Providers in staat StorageGRID naadloos te integreren als hun go-to Object Storage-oplossing om klanten veilige Object Storage voor ongestructureerde data te bieden. 

Een opvallend kenmerk van StorageGRID is de universele compatibiliteit en ingebouwde ondersteuning voor industriestandaard API's, zoals Amazon S3 API, die zorgen voor een soepele interoperabiliteit in verschillende cloudomgevingen. Verdere verbeteringen zoals geautomatiseerd levenscyclusbeheer, zorgen voor kosteneffectievere beveiliging en opslag en onderhoud van hoge beschikbaarheid voor VMware-omgevingen met ongestructureerde data.