Wouter Hoeffnagel - 08 november 2023

Samsung onthult generatieve AI-model Samsung Gauss

Samsung onthult een eigen generatieve AI-model: Samsung Gauss. Het model bestaat uit drie tools: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code en Samsung Gauss Image.

Samsung onthult generatieve AI-model Samsung Gauss image

Samsung Gauss Language is een large language model dat menselijke taal begrijpt en vragen van gebruikers kan beantwoorden. De werking lijkt in grove lijnen op die van ChatGPT van OpenAI. Met behulp van Samsung Gauss Language wil Samsung de productiviteit van gebruikers verhogen. Zo kunnen wij met de tool onder meer teksten schrijven, documenten samenvatten en teksten vertalen.

Op termijn wil Samsung het model integreren in onder meer zijn laptops, smartphones en tablets. Het is onduidelijke welke talen Samsung Gauss Language op dit moment ondersteunt.

Ontwikkelaars ondersteunen

Samsung Gauss Code is een generatieve AI die ontwikkelaars ondersteunt met het schrijven van programmeercode. Hiermee wil Samsung de productiviteit van ontwikkelaars verhogen. Zij kunnen met de AI onder meer code omschrijven en daarnaast testcasus genereren via een interactieve interface.

Beelden genereren

Samsung Gauss Image is een generatieve AI die beelden kan genereren en bewerken voor gebruikers. Denk hierbij aan het genereren van beelden op basis van input die gebruikers aanleveren, maar ook aan het 'oppoetsen' van de kwaliteit van een afbeelding.

Op dit moment is Samsung Gauss intern bij Samsung in gebruik, waar de generatieve AI wordt getest. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil de AI op korte termijn beschikbaar stellen aan gebruikers, maar deelt hiervoor geen tijdspad.

SLTN Vierkant Progress Communications BW start week 17 tm 19
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12