Witold Kepinski - 09 november 2023

Microsoft gebruikt Oracle Cloud voor Bing Conversational Search

Oracle heeft een meerjarige overeenkomst met Microsoft aangekondigd om de explosieve groei van AI-diensten te ondersteunen.

Microsoft gebruikt Oracle Cloud voor Bing Conversational Search image

Microsoft gebruikt de AI-infrastructuur van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) , samen met de AI-infrastructuur van Microsoft Azure, voor het afleiden van AI-modellen die worden geoptimaliseerd om dagelijkse conversatiezoekopdrachten in Microsoft Bing mogelijk te maken. Door gebruik te maken van de Oracle Interconnect voor Microsoft Azure kan Microsoft beheerde services zoals Azure Kubernetes Service (AKS) gebruiken om OCI Compute op grote schaal te orkestreren om de toenemende vraag naar conversatiezoekopdrachten in Bing te ondersteunen.

Conversatiezoekopdrachten voor Bing vereisen krachtige clusters van computerinfrastructuur die de evaluatie en analyse van zoekresultaten ondersteunen die worden uitgevoerd door het inferentiemodel van Bing.

“Generatieve AI is een monumentale technologische sprong en Oracle stelt Microsoft en duizenden andere bedrijven in staat nieuwe producten te bouwen en uit te voeren met onze OCI AI-mogelijkheden”, zegt Karan Batta, senior vice president van Oracle Cloud Infrastructure. “Door onze samenwerking met Microsoft te bevorderen, kunnen we nieuwe ervaringen helpen bieden aan meer mensen over de hele wereld.”

“Microsoft Bing maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI om mensen over de hele wereld een dramatisch betere zoekervaring te bieden”, zegt Divya Kumar, mondiaal hoofd marketing voor Search & AI bij Microsoft. “Onze samenwerking met Oracle en het gebruik van Oracle Cloud Infrastructure samen met onze Microsoft Azure AI-infrastructuur zullen de toegang tot klanten vergroten en de snelheid van veel van onze zoekresultaten verbeteren.”

Inferentiemodellen vereisen duizenden reken- en opslaginstanties en tienduizenden GPU's die parallel kunnen werken als één enkele supercomputer via een netwerk van meerdere terabits.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei