Witold Kepinski - 13 november 2023

Schneider Electric en Compass Datacenters breiden hun partnerschap uit

Schneider Electric en Compass Datacenters breiden hun partnerschap uit met een meerjarige overeenkomst voor datacentertechnologie ter waarde van 3 miljard dollar. De overeenkomst breidt de bestaande relatie van de bedrijven uit. Bovendien integreert het hun respectieve toeleveringsketens voor de productie en levering van geprefabriceerde modulaire datacenteroplossingen.

Schneider Electric en Compass Datacenters breiden hun partnerschap uit image


Een nieuwe generatie datacenters is vereist. Dit komt door de stijgende productie en consumptie van data, wat voor een groot deel te wijten is aan de ontluikende AI-markt. Het ontwerp van deze nieuwe generatie datacenters kan gestandaardiseerd worden en de productie kan efficiënt geleverd worden tegen lagere kosten.

Sinds het begin van de eerste overeenkomst tussen de bedrijven heeft Schneider Electric ongeveer 150 modulaire datacenteroplossingen geproduceerd en geleverd aan Compass. Naarmate de vraag naar meer datacenteroplossingen toeneemt, zal de grote faciliteit in Red Oak die de bedrijven in de zomer gezamenlijk aankondigden, ook worden gebruikt om de verwachte groei te ondersteunen.

"We zijn zeer dankbaar voor de onvoorwaardelijke ondersteuning en ongeëvenaarde expertise die Schneider Electric ons al heeft geboden bij het leveren van geprefabriceerde datacenter power rooms", zegt Chris Crosby, CEO van Compass Datacenters. "Dankzij onze samenwerking kunnen we voldoen aan de toenemende vraag van onze klanten om op innovatieve wijze geavanceerde datacenteroplossingen te leveren."

"We zijn trots dat Compass, Schneider Electric heeft gekozen als hun datacenterpartner. Omdat we de infrastructuur die ze nodig hebben op een voorspelbare en betrouwbare manier kunnen leveren", zegt Aamir Paul, de President van Schneider Electric North America. "De verlenging van onze overeenkomst om te blijven innoveren zal inspelen op toekomstige eisen om klanten van dienst te zijn in branches variërend van cloud en serviceproviders tot onder andere halfgeleiders en EV's, gezondheidszorg en telecommunicatie."

Door deze 5-jarige leveranciersovereenkomst kunnen Schneider Electric en Compass Datacenters de belofte waarmaken van schaalbare, modulaire datacenters met een vereenvoudigd ontwerp, de gestroomlijnde productie en de mogelijkheid om eenvoudig in vele omgevingen te worden ingezet, aldus de twee partners.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12