Witold Kepinski - 13 november 2023

EasyPark Group is voornemens om Flowbird Group over te nemen

EasyPark Group, een speler in mobiel betaald parkeren, die tientallen miljoenen mensen in Europa, Noord-Amerika en Australië bedient, is van plan Flowbird Group over te nemen, een wereldwijde speler op het gebied van mobiliteit die geïntegreerde parkeer- en transportoplossingen biedt. Het bedrijf is al 40 jaar lang een partner voor duizenden steden en gemeenten in meer dan 80 landen. Met de overname versterkt EasyPark Group zijn streven om steden leefbaarder te maken.

EasyPark Group is voornemens om Flowbird Group over te nemen image

"Het volgende hoofdstuk van EasyPark Group betekent een verdubbeling van onze inspanningen om steden leefbaarder te maken. Door een goed afgestemde mix van mobiliteits- en transportdiensten wil EasyPark Group de verkeersdoorstroming, ruimtelijke indeling en de toegankelijkheid in steden wereldwijd verbeteren. Wij zullen onze partners in staat stellen om opnieuw te investeren in het openbaar vervoer van de stad, stedelijke groenvoorzieningen en veiligheid", aldus Cameron Clayton, CEO van EasyPark Group.

Digitalisering van stedelijke mobiliteit

"Onze voorgenomen overname van Flowbird Group zal ons aanbod aan steden, partners en gebruikers uitbreiden, met een focus op klanttevredenheid en het stimuleren van groei en innovatie op de lange termijn. Deze kans biedt mogelijkheden voor medewerkers van beide bedrijven, en we zijn verheugd Flowbird Group te verwelkomen in het EasyPark Group-team. Samen willen we meer verantwoordelijkheid nemen voor de digitalisering van stedelijke mobiliteit en streven we ernaar om de toonaangevende wereldwijde aanbieder van mobiliteitsplatforms te worden zodra de deal is gesloten", aldus Clayton.

Samen met Flowbird Group en hun focus op business-to-government diensten, waaronder apparatuur en transportoplossingen, zal EasyPark Group zijn bereik vergroten naar duizenden nieuwe locaties over de hele wereld waar het bedrijf zijn bekroonde consumenten- en business-to-business diensten kan inzetten.

Duurzaam reizen

"We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met EasyPark Group. Door deze samenwerking willen we een geïntegreerde speler in de mobiliteitssector worden. We streven naar nieuwe, handige en duurzame mobiliteitsoplossingen voor forenzen en reizigers. We zijn verheugd om samen te werken met het leiderschapsteam van EasyPark Group op deze fantastische ondernemersreis zodra de deal is gesloten”, aldus Frederic Beylier, CEO van Flowbird Group.

Flowbird Group is actief onder de merknamen Flowbird, YourParkingSpace, TPARK, Extenso Cloud en Yellowbrick en biedt meerdere mobiliteitsoplossingen, waaronder apparatuur en diensten zoals betaalautomaten, software en park & charge. Flowbird Group biedt ook transportoplossingen, zowel op het gebied van ticketing als open betalingen voor debet- en creditcards en mobiele portemonnees.

Tijd en geld besparen
EasyPark Group maakt parkeren al makkelijker sinds 2001 en vandaag de dag helpt het bedrijf automobilisten tijd en geld te besparen door het vinden en beheren van parkeerplaatsen en het opladen van elektrische voertuigen. Het stelt bedrijven, parkeerexploitanten, vastgoedeigenaren en steden in staat om te administreren, te plannen en data-gedreven beslissingen te nemen. EasyPark Group is eigenaar en ontwikkelaar van de apps EasyPark, ParkMobile, RingGo en Park-line en is actief in meer dan 4.000 steden in meer dan 20 landen.

De eigenaren van EasyPark Group, de investeringsmaatschappijen Vitruvian Partners en Verdane, steunen de voorgenomen overname en de huidige eigenaar van Flowbird Group, Searchlight Capital Partners, L.P, heeft toegezegd het grootste deel van zijn kapitaal te herinvesteren in EasyPark Group. De overeenkomst is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuringen door relevante autoriteiten, en de partijen hebben afgesproken om de voorwaarden van de transactie niet bekend te maken.