Witold Kepinski - 14 november 2023

Datadog en Google Cloud werken nauwer samen

Datadog, een monitoring- en beveiligingsplatform voor cloudapplicaties, heeft een uitgebreid strategisch partnerschap met Google Cloud aangekondigd, waardoor Google Cloud-klanten proactief hun cloud-native en hybride applicaties binnen hun netwerk kunnen observeren en beveiligen.

Datadog en Google Cloud werken nauwer samen image

Het uniforme platform van Datadog. Als onderdeel van de uitgebreide samenwerking en integraties is Datadog een van de eerste AI/ML-observatieoplossingspartners voor Vertex AI , waardoor AI-ops-teams en ontwikkelaars de prestaties van hun machine learning-modellen in productie kunnen monitoren, analyseren en optimaliseren.

“Google Cloud blijft een belangrijke partner voor Datadog, omdat we gezamenlijk wereldwijde bedrijven helpen hun cloudapplicaties te observeren en te beveiligen”, aldus Yrieix Garnier, VP Product bij Datadog. “De nieuwe Vertex AI-integratie breidt dit partnerschap uit en geeft AI- en ML-ontwikkelaars volledige zichtbaarheid in hun productietoepassingen die zijn gebouwd op Vertex AI. Met kant-en-klare dashboards en real-time monitoren kunnen klanten snel aan de slag en ervoor zorgen dat hun modellen op een optimaal niveau presteren, terwijl ze responsief, op schaal en zonder fouten voorspellingen leveren.”

“Generatieve AI verandert fundamenteel hoeveel bedrijven actief zijn, waardoor een nieuw cloudtijdperk ontstaat waar vrijwel elk onderdeel van een organisatie van kan profiteren”, zegt Kevin Icchpurani, Corporate VP, Global Partner Ecosystem & Channels bij Google Cloud. “Door Vertex AI toe te passen, kan Datadog AI-teams helpen de manier te verbeteren waarop ze de prestaties van machine learning-modellen monitoren en analyseren, zodat ze correct functioneren en optimale waarde creëren.”

De integratie van Datadog met Vertex AI biedt ontwikkelaars volledige observatie van de voorspellingsprestaties en het resourcegebruik van hun aangepaste AI/ML-modellen. De integratie biedt een kant-en-klaar dashboard met voorspellingstellingen, latentie, fouten en resourcegebruik (CPU/geheugen/netwerk), gegroepeerd op geïmplementeerde modellen, zodat teams de modelprestaties naast elkaar kunnen vergelijken in productieomgevingen. Het helpt ook bij het detecteren van gegevensafwijkingen om de betrouwbaarheid en robuustheid van machine learning-toepassingen te behouden.

Andere nieuwe en uitgebreide Google Cloud-integraties die onlangs zijn aangekondigd zijn onder meer:

  • Serverloze monitoring : Datadog biedt nu diepgaande ondersteuning voor Google Cloud Run, de toonaangevende serverloze computertechnologie op Google Cloud . Met native gedistribueerde tracering over alle runtimes en de mogelijkheid om aangepaste statistieken en logs te verzamelen, biedt Datadog diepgaande inzichten in de Cloud Run-workloads van klanten, evenals volledig beheerde API's, wachtrijen, streams en datastores.
  • Google Cloud Ready - Cloud SQL : Datadog heeft de Google Cloud Ready-aanduiding verdiend voor de Google Cloud SQL-integratie, waardoor klanten inzicht krijgen in de prestaties en gezondheid van Cloud SQL. Deze integratie bewaakt de doorvoer-, geheugen- en beschikbaarheidsstatistieken in de databases van klanten van MySQL, PostgreSQL en SQL Server.
  • Google Security Command Center : Klanten kunnen nu hun Google Cloud Security Command Center-bevindingen naar Datadog sturen, inclusief kwetsbaarheden, bedreigingen en fouten van containers en virtuele machines. Met Datadog Cloud SIEM kunnen klanten automatisch signalen genereren en onderzoeken uitvoeren.
  • Snelle installatie : Dankzij de nieuwe installatie-ervaring van Datadog kunnen Google Cloud-klanten binnen enkele seconden aan de slag, zodat ze hun volledige Google Cloud-omgeving kunnen monitoren, zelfs als er duizenden projecten zijn. Nieuwe projecten kunnen ook automatisch worden ontdekt om een ​​volledige en naadloze monitoringdekking te garanderen. Met kant-en-klare dashboards en realtime monitoren op meer dan 30 Google Cloud-integraties kunnen klanten met slechts een paar klikken beginnen met het monitoren van hun services.
BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024