Witold Kepinski - 15 november 2023

WESTPOLE Benelux introduceert Data Life Insurance voor meer business continuity

WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie, gaat van start met een zogenaamde “Data Life Insurance”, een levensverzekering voor data. Dat is de naam van het volledige business continuity package waarmee het de data van klanten beter wil beschermen, aan de hand van vier modules: advies, opslag, back-up en herstel. Volgens WESTPOLE zijn er nog heel wat bedrijven waar de cyber security essentials onvoldoende afgedekt zijn. Daar wil het bedrijf wat aan doen met dit modulair dienstenpakket.

WESTPOLE Benelux introduceert Data Life Insurance voor meer business continuity image

Ook in deze economisch gevoelige tijden lijkt er nog voldoende investeringsbereidheid in IT-projecten. Maar op het vlak van cybersecurity, worden de basiszaken nog onvoldoende afgedekt. De bescherming is onvolledig, teveel op projectbasis, onvoldoende gericht op de lange termijn, én niet genoeg gecoördineerd voor wat de verschillende elementen betreft. Flexibiliteit is daarbij het sleutelwoord: WESTPOLE gelooft dat de eindklant zelf moet kunnen beslissen welke aspecten hij al dan niet wil uitbesteden.

Terug naar de basics

Investeringen in cybersecurity, data recovery en cloudmigraties blijven ook nu hoog op de IT-agenda staan, ondanks de inflatie en economisch moeilijkere tijden. Iedereen is op zoek naar besparingsmogelijkheden, maar vooralsnog minder in hun IT-budgetten. Dat is alvast het goede nieuws.

Maar er is ook minder goed nieuws. Organisaties lijken minder geneigd te zijn om te investeren in de cyber-essentials. Dat zijn de basiselementen op vlak van cyberbeveiliging, waarover elke organisatie zou moeten beschikken, zoals een cyber-recoveryplan, een beveiligingsconfiguratie op maat van de organisatie, en malwarebescherming.

‘We zien dat de meeste organisaties het belang van een performante IT-organisatie en topics als back-up management en disaster recovery erkennen, maar niet altijd de kennis of de capaciteit in huis hebben om dit in de praktijk om te zetten. Als puntje bij paaltje komt, wordt er vaak met projecten gewerkt, onvolledig of zonder langetermijnplan. Het is die lacune die we willen opvullen met het Data Life Insurance-plan, op maat van de klant, en met de flexibiliteit om aan cherry-picking te doen’, klinkt het bij WESTPOLE.

Bouwstenen voor diepgaande data security

WESTPOLE’s ‘datalevensverzekering’ is opgebouwd uit vier blokken: Advies, Storage, Back-up en Recovery.

Alles begint met goed advies. Daar is WESTPOLE als specialist in de materie goed voor geplaatst. Het bedrijf kan klanten adviseren over wat voor haar de basiselementen zijn, en de “nice-to-haves”, checken wat al aanwezig is, en of de aanwezige software bijvoorbeeld goed is geconfigureerd.

De opslag gebeurt in één van de drie Belgische WESTPOLE-datacenters via object storage, dat gebruik maakt van wiscodering en garant staat voor gegevensduurzaamheid. Dit betekent dat de gegevens niet alleen veilig zijn, maar ook vrijwel onverwoestbaar. Object storage is ideaal voor workloads die sterke schaalbaarheid, hoge duurzaamheid en lage kosten vereisen, zoals cloudgebaseerde applicaties, multimedia-content en back-ups.

De expertise van WESTPOLE op het gebied van back-up zal de onschatbare waarde van bedrijfsgegevens beschermen. Het bedrijf biedt daartoe naadloze en geautomatiseerde back-upprocessen, zodat de data gevrijwaard blijven bij een calamiteit of cyberaanval en altijd klaar zijn voor herstel.

Gaat het toch fout, dan kan dat gegevensherstel snel verlopen dankzij DRaaS (Disaster Recovery as a Service) als cloud-gebaseerde oplossing, wat de impact van een incident op de bedrijfsactiviteit sterk beperkt. Omdat deze systemen gescheiden zijn van de klantenomgeving, met verschillende beveiligingsmaatregelen en accounts, kan WESTPOLE een “air-gapped” kopie van de back-upgegevens leveren. Bovendien biedt deze aanpak een volledig herstel na een incident dankzij de replicatie van fysieke of virtuele servers om een omschakeling mogelijk te maken. Dankzij DRaaS, dat anders is dan klassieke on-site disaster recovery, kunnen kritieke applicaties vrijwel onmiddellijk na een incident weer operationeel zijn.

‘We geven onze klant de vrijheid te kiezen welke blokken uit ons insurance-pakket hij wil gebruiken, en desgevallend welke van onze strategische partners ze daarbij wensen in te schakelen’, klinkt het bij Tamara Van De Paar, chief of staff & marketing bij WESTPOLE. ‘Een extra meerwaarde is daarbij de ondersteuning van ons in België gevestigde team van experts dat steeds beschikbaar is om ieders gegevens te beschermen. Het is onze overtuiging dat we zo op maat van iedere organisatie een oplossing kunnen ontwikkelen die alle basisnoden dekt, en die perfect aansluit bij haar doelstellingen en behoeften.’

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024