Wouter Hoeffnagel - 14 november 2023

Techleap gaat samenwerken met bedrijfsleven aan sterker tech-ecosysteem

Techleap wil met diverse bedrijven gaan samenwerken om het Nederlandse tech-ecosysteem vooruit te helpen. De eerste partner waarmee de non-profitorganisatie een samenwerking aangaat is Booking.com. Meer soortgelijke samenwerkingen met bedrijven volgen naar verwachting op korte termijn.

Techleap gaat samenwerken met bedrijfsleven aan sterker tech-ecosysteem image

Techleap wil de komende jaren samenwerkingen aangaan die bijdragen aan activiteiten ter ondersteuning van de Nederlandse techsector. De organisatie richt zich hierbij uitsluitend op bedrijven die zich aansluiten bij de missie van Techleap. Booking.com zet zich in voor onder meer diversiteit, gelijkheid en inclusie in tech, wat aansluit op de Techleap-community van Diverse Leaders in Tech. De samenwerking is in eerste instantie gericht op deelname aan evenementen als de DEI in TECH Summit en de State of Dutch Tech.

'Duurzame impact maken'

“Door diepgaande en langdurige partnerships aan te gaan met organisaties die onze ambities delen, maken we de meest duurzame impact”, aldus Hadewych Corstens, commercial director bij Techleap. “We zijn enthousiast om onze initiatieven via deze strategie te versterken en verder uit te breiden. Uiteindelijk bereiken we veel meer door samen te werken en expertkennis uit te wisselen.”

Booking.com is opgericht in Nederland in 1996 en staat bekend als een van de eerste Nederlandse ‘unicorns’. Het is nog steeds een van de weinige Europese techbedrijven die uitgegroeid zijn tot succesvolle internationale spelers. Bij Booking.com werken meer dan 100 nationaliteiten vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf pleit openlijk voor een meer diverse en inclusieve techindustrie. Dit doet de organisatie via talrijke partnerships en initiatieven, zowel lokaal als wereldwijd. Daarnaast speelt het een actieve rol bij het bevorderen van betere samenwerking en kennisdeling binnen het bredere Nederlandse tech-ecosysteem.

'Unieke omgeving voor groei'

“De combinatie van een ondernemende mindset en toegang tot divers internationaal talent in Nederland creëert een unieke omgeving die essentieel is voor de groei van startups en scaleups”, aldus Arjan Dijk, senior vice president bij Booking.com. “We zijn verheugd om de samenwerking met Techleap aan te gaan. Zo dragen we bij aan een nog inclusiever en dynamischer Nederlands tech-ecosysteem op de lange termijn. Bovendien versterken we hiermee de reputatie van Nederland als een toonaangevende hub voor innovatie.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024