Wouter Hoeffnagel - 19 november 2023

Esri integreert actuele data over Nederlandse EV-laadinfrastructuur in ArcGIS

Het wereldwijde platform voor gegevens van de (semi)publieke laadinfrastructuur Eco-Movement en de speler in geografische informatiesystemen Esri Nederland zijn een strategische samenwerking aangegaan. Hierdoor zijn de actuele gegevens over de laadinfrastructuur in Nederland van Eco-Movement nu beschikbaar in Esri ArcGIS.

Esri integreert actuele data over Nederlandse EV-laadinfrastructuur in ArcGIS image

Nederland staat voor een grote transitieopgave op het gebied van mobiliteit en de behoefte aan laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) groeit. Om te bepalen waar, wanneer en welk type infrastructuur nodig is, zijn nauwkeurige en gedetailleerde gegevens over de bestaande laadnetwerkinfrastructuur cruciaal.

Transitie naar elektrische rijden impuls geven

Steven Schulting (links op de foto), Business Development Manager bij Eco-Movement: "Het ontsluiten van onze gegevens over de laadinfrastructuur richting de enorme GIS-gemeenschap van Esri kan de transitie naar elektrisch rijden en laden in Nederland een enorme impuls geven. Daarnaast biedt de samenwerking met Esri tal van mogelijkheden om gezamenlijk onze gegevens te verrijken en verbeteren."

ArcGIS-gebruikers krijgen nu rechtstreeks toegang tot actuele gegevens over laadpunten en laadstations van Charge Point Operators (CPO’s) in Nederland. CPO's zijn organisaties die de verantwoordelijkheid dragen voor het beheer, de exploitatie en het onderhoud van elektrische laadpunten voor elektrische voertuigen. Ze spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van laadinfrastructuur en bieden laaddiensten aan EV-gebruikers.

Analyses en beleidsvraagstukken

De gegevens van Eco-Movement worden gebruikt voor uiteenlopende analyses en beleidsvraagstukken, waaronder de optimale locatiekeuze voor plaatsing van nieuwe laadstations en monitoring van de voortgang in realisatie van laadvisies van (lokale) overheden. Joris Bak (rechts op de foto), Manager Data en Locatieservices bij Esri Nederland: “We spannen ons in om data ‘als water uit de kraan’ beschikbaar te maken voor organisaties die werken met onze locatietechnologie ArcGIS. Onze prioriteit ligt bij het uitbreiden van het aanbod van beschikbare data voor vraagstukken rond de grote opgaven in ons land. De zeer complete data rond laadinfrastructuur van Eco-Movement zal organisaties helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen en het bevorderen van duurzame mobiliteit.”

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024