Wouter Hoeffnagel - 20 november 2023

Ruim 500 OpenAI-werknemers dreigen met overstap naar Microsoft

De onrust die ontstaan is bij OpenAI rondom het vertrek van Sam Altman en Greg Brockman kan een staartje krijgen voor het bedrijf. Ruim 500 werknemers van OpenAI dreigen het bedrijf de rug toe te keren en de overstap te maken naar Microsoft's nieuwe AI-onderzoeksteam, dat onder leiding staat van Altman.

Ruim 500 OpenAI-werknemers dreigen met overstap naar Microsoft image

Dit blijkt uit een boze brief die de werknemers naar het bestuur van OpenAI hebben gestuurd, meldt Wired dat de brief inzag. De brief is ondertekend door 500 werknemers. Het bedrijf telt in totaal 700 medewerkers. De medewerkers uiten kritiek op het besluit Altman te ontslaan en de werkwijze die hierbij is gehanteerd. Zij spreken onder meer van een onverwachts besluit en stellen dat er geen bewijs is voor de claim dat Altman onvoldoende open zou communiceren.

'Nieuwe interim-CEO is niet in belang van het bedrijf'

Ook laken de werknemers de aanstelling van de nieuwe interim-CEO, Emette Shear. Deze benoeming zou niet in belang zijn van het bedrijf. "Wij ondergetekenden kunnen de keuze maken ontslag te nemen bij OpenAI en ons aan te sluiten bij het nieuwe Microsoft-team, onder leiding van Sam Altman en Greg Brockman", schrijven de boze werknemers.

Microsoft-topman Satya Nadella maakte eerder vandaag bekend dat Altman en Brockman een nieuwe AI-onderzoeksteam gaan leiden binnen Microsoft. Het Amerikaanse techbedrijf meldde ook te blijven inzetten op zijn huidige samenwerking met OpenAI. Microsoft investeerde eerder miljarden in de maker van ChatGPT.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12