Witold Kepinski - 21 november 2023

Stichting Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer en CGI verlengen

Op basis van bewezen levering, innovatie en wederzijdse tevredenheid kondigen CGI en Stichting Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (Rail & OV) aan hun Managed Services samenwerking voor werkplek, security en ICT-infrastructuur dienstverlening met 5 jaar te verlengen.

Stichting Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer en CGI verlengen image

“CGI heeft zich de afgelopen jaren bewezen als betrouwbare partner die onze organisatie niet alleen helpt met bedrijfscontinuïteit en verbeteringen in onze ICT-omgeving, maar ons ook proactief meeneemt in de ontwikkeling van nieuwe regelgeving op het gebied van bijvoorbeeld informatiebeveiliging”, aldus Sabijn Timmers-Janssen, Bestuurder Finance, Risk en IT bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer.

CGI helpt Rail & OV om hun werkplekken volledig in te richten conform het ‘Modern Workplace’-principe van Microsoft en levert deze dienst op basis van Microsoft Intune. CGI implementeert ook een vernieuwde SOC/SIEM dienstverlening waar zowel Microsoft Security diensten als Microsoft Sentinel deel van uitmaken. Met de implementatie van de nieuwe werkplek verbetert de inrichting van beveiliging, de integrale aansturing en de gebruikerservaring. Alle diensten worden beveiligd volgens het ZeroTrust principe, wat beschrijft hoe om te gaan met beveiliging in de huidige hybride Cloud omgevingen en is daarom erg belangrijk bij digitale veranderingen.

CGI helpt Rail & OV al met haar transformatie-roadmap om bedrijfsapplicaties over te brengen naar de public cloud, zoals naar Microsoft Azure. Dit is een platform om de digitale transformatie mee vorm te geven.

Joost van der Burg, Business Unit Leader Randstad & Central CGI Nederland: “Ik ben erg trots op de samenwerking met Pensioenfonds Rail & OV en erg verheugd om deze samenwerking te verlengen en verder uit te breiden. CGI is strategisch partner van Rail & OV en zal haar helpen bij de implementatie van de nieuwste technologie aangevuld met relevante pensioenkennis.”