Wouter Hoeffnagel - 23 november 2023

SAP is officiële partner van Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

SAP gaat een meerjarige samenwerking aan met het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. Het bedrijf is vanaf 2024 officieel partner van het Formule 1-team en ondersteunt het team met het verhogen van de operationele efficiëntie en ontsluiten van nieuwe gegevensinzichten. 

SAP is officiële partner van Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team image

SAP S/4HANA Cloud, private edition vormt de technologische basis voor een veilige en toekomstbestendige cloudomgeving. Hiermee kan het team onderzoeken hoe kunstmatige intelligentie (AI) en cloudoplossingen van SAP kunnen helpen bij het nemen van beslissingen, het optimaliseren van resources en het toekomstbestendig maken van zijn IT-infrastructuur.

Middelen efficiënter toewijzen en gebruiken

Efficiëntie is in de Formule 1 de hoeksteen van succes. Daarom zijn het beheersen van de kosten en het optimaliseren van de complexe toeleveringsketen van het team twee aandachtsgebieden voor deze samenwerking. Met SAP S/4HANA Finance kan het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team middelen efficiënter toewijzen en gebruiken. De geïntegreerde SAP Business AI-technologie helpt bij het voorspellen van de kosten en de uiteindelijke budgetbehoeften en het optimaliseren van zowel de toeleveringsketen als de voorraadartikelen.

Het team kan ook gebruikmaken van SAP Build-oplossingen en SAP Business Technology Platform om een transparante, intelligente bedrijfsarchitectuur te implementeren. Hierin worden gegevens en systemen uit verschillende bronnen binnen de organisatie samengebracht in één overzicht. Dit kan leiden tot kortere doorlooptijden voor kritieke auto-onderdelen waardoor de onderdelenstroom tijdens raceweekenden optimaal kan verlopen.

'Kleinste verbeteringen kunnen een groot verschil maken'

“Formule 1 is een sport waar technologie heel belangrijk is. Zelfs de kleinste verbeteringen kunnen een groot verschil maken in de resultaten. Gezien de extreme omstandigheden waaronder Formule 1-teams opereren, bieden autosporten een wereldwijd platform om vaardigheden en uitmuntende techniek te laten zien”, zegt Julia White, lid van de raad van bestuur van SAP SE en chief marketing and solutions officer. “Maar naast de prestaties op de racedag gebeurt er ook veel achter de schermen. SAP is er trots op samen te werken met het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team om ervoor te zorgen dat de activiteiten net zo goed zijn afgestemd als de auto's.”

“We zijn verheugd om SAP aan te kondigen als Officiële Team Partner van het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team”, zegt Toto Wolff, CEO en Team Principal van het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. “We hebben een gemeenschappelijk erfgoed en streven naar innovatie en verbetering, wat een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze prestaties op het circuit. SAP is een wereldleider op zijn gebied en we kunnen ons geen betere partner voorstellen om ons te helpen onze efficiëntie in 2024 en daarna te verbeteren.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29