Witold Kepinski - 30 november 2023

Schneider Electric en Phoenix Contact leveren universele Plug and Produce automatisering

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt aan dat de EcoStruxure Automation Expert universele automatiseringsoplossing nu naadloos kan worden geïmplementeerd in Phoenix Contact's PLCnext Technology. Dit is een belangrijke mijlpaal in de transformatie van de industriële wereld naar open, softwaregedefinieerde automatisering.

Schneider Electric en Phoenix Contact leveren universele Plug and Produce automatisering image

Beide delen dezelfde runtime-technologie. Dankzij de eenvoudige overdraagbaarheid van applicaties en interoperabiliteit kunnen industriële operators beter en efficiënter te werk gaan op het gebied van engineering en onderhoud.

UniversalAutomation.org, een non-profit organisatie, heeft de gedeelde runtime-uitvoering engine ontwikkeld en beheert deze. Deze engine, die gebaseerd is op de IEC 61499-standaard, stelt een ecosysteem van automatiseringsplugs en softwaretoepassingen in staat om volledig onafhankelijk van de gebruikte hardware te opereren. Waardoor bedrijven automatiseringsoplossingen kunnen combineren zonder beperkingen door gesloten en eigen automatiseringsplatforms. Een probleem waar de industrie al een tijdje mee worstelt.

EcoStruxure Automation Expert, is een volledig open en interoperabel op software gebaseerd systeem dat is ontworpen om automatiseringsoftware los te koppelen van hardware. Het biedt naadloze integratie van verschillende automatiseringsleveranciers, waardoor bedrijven ongekende vrijheid krijgen. Voor systeemintegrators en OEM’s in industriële automatisering biedt het flexibiliteit en eenvoud. Bedrijven kunnen nu Phoenix Contact PLCnext-controllers ontgrendelen met UniversalAutomation.org runtime, waarna gebruikers toepassingen kunnen ontwikkelen en implementeren op een of meer PLCnext-controllers met behulp van EcoStruxure Automation Expert.

Softwaregedefinieerde universele automatisering
De overstap naar softwaregedefinieerde automatisering wordt onvermijdelijk door een samenloop van belangrijke markttrends, aldus industrieanalist IDC in het recente Software-Defined Industrial Automation: Een update.

"We praten al een paar jaar over dit idee van softwaregedefinieerde automatisering", zegt Jonathan Lang, Research Director, Worldwide IT/OT Convergence Strategies bij IDC. "We beginnen nu de algemene beschikbaarheid van een deel van deze technologie te zien, wat betekent dat we praktischer en concretermoeten spreken over de impact voor organisaties en hoe ze zich er het beste op kunnen voorbereiden."

"De samenwerking met Schneider Electric heeft het flexibele en open karakter van de PLCnext-technologie aangetoond", zegt Andrew Vanderpool, Senior Project Engineer bij Phoenix Contract en medevoorzitter van de OPAF Technical Working Group. "We zijn enthousiast om te zien hoe we kunnen blijven samenwerken en het 'automatiseringsdenken' tussen universele automatisering en PLCnext Technology kunnen verbeteren."

"Deze inzet toont aan dat automatiseringsoplossingen die goed werken in verschillende systemen levensvatbaar zijn en meer flexibiliteit bieden in onze snel veranderende digitale wereld", zegt Fabrice Jadot, Senior Vice President, Next Generation Automation Solution Incubator bij Schneider Electric. "Geen enkel bedrijf kan de belofte van Industrie 4.0 alleen waarmaken." " De aankondiging van vandaag laat zien dat een uitgebreid ecosysteem van partners die samenwerken met open architecturen een positieve invloed kan hebben op industriële activiteiten."

Schneider Electric, Phoenix Contact en UniversalAutomation.org nemen deel aan de NAMUR gebruikersvereniging van automatiseringstechnologie in de procesindustrie jaarlijkse algemene vergadering 2023 die op 23-24 november wordt gehouden in Düsseldorf/Neuss, Duitsland. Dit om meer details te delen over de technologische samenwerking en de aanpak van softwaregedefinieerde automatisering te bespreken.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024