Witold Kepinski - 02 december 2023

Dell ziet vraag naar pc devices dalen en naar AI-servers toenemen

Dell Technologies maakt financiële resultaten bekend voor het derde kwartaal van boekjaar 2024. De omzet was 22,3 miljard dollar, een daling van 10% op jaarbasis. De winst steeg met 317 procent naar een dikke 1 miljard dollar.

Dell ziet vraag naar pc devices dalen en naar AI-servers toenemen image


Het bedrijf genereerde een bedrijfsresultaat van 1,5 miljarden niet-GAAP bedrijfsresultaat van 2 miljard dollar, respectievelijk een daling van 16% en 17% op jaarbasis. 

Infrastructure Solutions Group realiseerde in het derde kwartaal een omzet van 8,5 miljard dollar, vlak achtereenvolgens en een daling van 12% op jaarbasis. Servers en netwerkinkomsten waren dat ook 4,7 miljard dollar, met een opeenvolgende groei van 9% dankzij AI-geoptimaliseerde servers. De data storage opbrengsten waren 3,8 miljard dollar, opeenvolgend met 8% gedaald dankzij de sterke vraag naar ongestructureerde dataoplossingen en databescherming. Het bedrijfsresultaat was 1,1 miljard dollar.

Client Solutions Group, dat PC devices, displays en randapparatuur levert. realiseerde in het derde kwartaal een omzet van 12,3 miljard dollar, een daling van 11% op jaarbasis en 5% opeenvolgend. De omzet van commerciële klanten was 9,8 miljard dollar, en de consumenteninkomsten waren 2,4 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat was 925 miljoen dollar.

“Technologie is overal en we blijven ons concentreren op het uitbreiden van onze leiderschapsposities en het omzetten van nieuwe kansen in stapsgewijze groei”, aldus Jeff Clarke (foto), vice-voorzitter en chief operating officer. “Onze servers- en netwerkactiviteiten stegen met 9%, aangewakkerd door de interesse van klanten in generatieve AI. En op weg naar FY25 verwachten we een omzetgroei gezien de rugwind voor ons bedrijf.”

Dell bleef zijn brede portfolio uitbreiden om klanten te helpen voldoen aan hun prestatie-, kosten- en beveiligingsvereisten in de cloud, on-premise en aan de edge.

  • Het portfolio van Dell Genative AI Solutions is uitgebreid met nieuwe on-premises aanbiedingen die GenAI-implementaties eenvoudiger maken met een goed presterende IT-infrastructuur, multicloud-toegang en professionele services.
  • ObjectScale XF960 is een all-flash, scale-out-apparaat voor GenAI en realtime analyses, gebaseerd op de softwaregedefinieerde objectopslagsoftware van Dell, die kan worden uitgevoerd op Linux en Red Hat Open Shift op PowerEdge-servers.
  • De samenwerking van Dell met Meta maakt het voor klanten gemakkelijk om Meta's Llama 2-modellen op locatie te implementeren met Dell's GenAI-portfolio van IT-infrastructuur, clientapparaten en professionele services.
  • De samenwerking van Dell met Hugging Face helpt bedrijven bij het creëren, verfijnen en implementeren van hun eigen open-source GenAI-modellen met de Hugging Face-gemeenschap voor infrastructuurproducten en -diensten van Dell.
  • Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft Azure vereenvoudigt de hybride cloudervaring door klanten te helpen Azure uit te breiden naar datacenters en edge-locaties.
  • Dell APEX Cloud Platform voor Red Hat OpenShift , het eerste volledig geïntegreerde applicatieleveringsplatform dat speciaal is gebouwd voor Red Hat OpenShift, helpt klanten containers naast virtuele machines op locatie te implementeren, beheren en uitvoeren.
  • De Precision 7875 Tower is het meest schaalbare en krachtige AMD-processorgebaseerde werkstation van Dell en stelt bedrijven in staat complexe GenAI-modellen lokaal te ontwikkelen en te verfijnen voordat ze op schaal worden ingezet.

“We hebben ons vermogen bewezen om een ​​sterke cashflow te genereren door middel van winstgevendheid en efficiëntie van het werkkapitaal 9,9 miljard dollar van de kasstroom uit bedrijfsactiviteiten in de afgelopen twaalf maanden”, aldus Yvonne McGill, financieel directeur Dell Technologies. “Ons financiële lange termijn kader en ons kapitaalallocatieplan blijven resultaten opleveren 1 miljard dollar in het derde kwartaal teruggegeven aan de aandeelhouders via terugkoop van eigen aandelen en dividenden."

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14