Wouter Hoeffnagel - 08 december 2023

Techleap brengt scaleups samen met Techleap for Scaleups

Techleap, een non-profitorganisatie die de groei van Nederlandse startups en scaleups wil versnellen, lanceert Techleap for Scaleups. Het gaat om een opvolger van de BOLD-community, gericht op het samenbrengen van oprichters en CEO’s van scaleups in het Nederlandse tech-ecosysteem. Dit moet hen in staat stellen tot betere prestaties en het realiseren van meer groei in het huidige ondernemingsklimaat. Ook opent Techleap de nominaties voor de LET-award 2024.

Techleap brengt scaleups samen met Techleap for Scaleups image

Techleap for Scaleups is tijdens de eindejaarsviering onder toeziend oog van 200 oprichters gelanceerd. Aan de community zijn duidelijke deelnamecriteria verbonden om de kwaliteit te waarborgen en te zorgen dat gelijkgestemden met elkaar kunnen groeien. De community bestaat uit techbedrijven die grote economische en sociale impact maken en de potentie hebben om uit te groeien tot de volgende Nederlandse ‘unicorn’.

Deelnemende scaleup-oprichters krijgen toegang tot groeiprogramma’s voor verschillende fases, community-events, experts en exclusieve content. Daarnaast wordt het uitdragen van een gemeenschappelijke stem voor het Nederlandse tech-ecosysteem gestimuleerd. Momenteel zijn er 500 scaleup-oprichters actief binnen Techleap for Scaleups. Scaleup-oprichters en CEO’s van techbedrijven kunnen zich hier aanmelden

LET Award-nominaties geopend

Naast de lancering van de nieuwe community opent Techleap de nominaties voor de tweede editie van de LET (Leading Entrepreneurs in Tech) Awards. Deze prijs voor topondernemers wordt op 18 april 2024 uitgereikt en staat symbool voor innovatie, groei en leiderschap in het Nederlandse tech-ecosysteem. Techondernemers kunnen genomineerd worden via het Techleap platform.

Afgelopen jaar won Matthijs Welle, oprichter en CEO van Mews, de prijs. Dit jaar neemt Welle plaats in de jury samen met Corinne Vigreux (Co-Founder en CMO TomTom, oprichter Codam), Laurens Groenendijk (oprichter Just Eat, Treatwell, partner Dutch Founder Fund) en Job van der Voort (oprichter and CEO Remote).

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024