Witold Kepinski - 09 december 2023

Flevoziekenhuis kiest voor HPE GreenLake

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt aan dat het Flevoziekenhuis HPE GreenLake- en HPE Aruba Networking-diensten heeft geselecteerd om haar IT-infrastructuur om te zetten in een veilige, schaalbare en duurzame cloudomgeving. De gemoderniseerde infrastructuur zal zorgen voor meer mobiliteit en snellere toegang tot medische gegevens van patiënten voor ziekenhuismedewerkers. Daarbij biedt het meer entertainmentdiensten voor patiënten en families.

Flevoziekenhuis kiest voor HPE GreenLake image

Het Flevoziekenhuis heeft 450 bedden en bedient jaarlijks meer dan 250.000 mensen in de regio Almere. Om de huidige en toekomstige dienstverlening te kunnen blijven ondersteunen, moest het ziekenhuis zijn bestaande technologieomgeving moderniseren. Daarnaast zocht het Flevoziekenhuis een kostenefficiënte oplossing die verdere investeringen in patiëntenzorg en uitbreiding van zorgdiensten mogelijk maakt en tegelijkertijd de beveiliging en weerbaarheid tegen cyberbedreigingen en ransomware verhoogt.

Om aan deze wensen te voldoen, koos het Flevoziekenhuis voor HPE GreenLake om een flexibele, high performance private cloudservice te bieden met een pay-per-use financieel model. De geüpdatete omgeving verbetert de prestaties en betrouwbaarheid van de toegang tot radiologie- en beeldarchieven, en verbetert de beveiliging en compliance tegen ransomware en andere cyberbedreigingen. Tegelijkertijd biedt het een efficiëntere manier om te voldoen aan de wettelijke vereisten voor het opslaan, berekenen en leveren van zorg en innovaties van hoge kwaliteit.

"We zijn erg blij met onze beslissing om HPE GreenLake te gebruiken voor onze IT-infrastructuur", zegt Danielle Dortalina, ICT-manager bij het Flevoziekenhuis. "HPE GreenLake heeft ons in staat gesteld onze IT-omgeving te moderniseren, onze servicekwaliteit te verbeteren en onze kosten te verlagen, en dat alles terwijl we onze patiënten de juiste zorg kunnen bieden."

Het ziekenhuis heeft ook HPE Aruba Networking oplossingen ingezet, waaronder HPE Aruba Networking Wi-Fi access points, om publieke en private wifi-diensten aan te bieden aan zijn patiënten en personeel. De openbare wifi biedt entertainment voor patiënten en bezoekers, terwijl de private wifi een stabiele en veilige service biedt voor alle tablets die dagelijks gebruikt worden door zorgprofessionals om toegang te krijgen tot kritieke zorgdata en deze te delen met verschillende teams.

"HPE is trots om het Flevoziekenhuis te ondersteunen in zijn digitale transformatiereis", zegt Maarten Spijkers, Managing Director en Vice President Hewlett Packard Enterprise Nederland. "HPE GreenLake is een unieke clouddienst die het beste van twee werelden levert: de wendbaarheid en flexibiliteit van de cloud, met de beveiliging en controle van on-premise IT. Met HPE GreenLake kan het Flevoziekenhuis zich richten op het leveren van betere resultaten voor zijn patiënten en medewerkers, terwijl het IT-beheer aan ons wordt overgelaten."

Het Flevoziekenhuis profiteert ook van de milieuvoordelen van HPE GreenLake. De cloudservice helpt het ziekenhuis zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door het energieverbruik en e-waste te minimaliseren. De nieuwe IT-infrastructuur ondersteunt de duurzaamheidsreis van het Flevoziekenhuis naar minder e-waste en zorgafval1 en stelt het ziekenhuis in staat om zijn zilveren ranking2 in de Milieuthermometer, een Nederlandse duurzaamheidsclassificatie, te behouden.

Bronnen:

1 Het Flevoziekenhuis heeft het Zilveren keurmerk Milieuthermometer Zorg gekregen voor structurele aandacht voor besparing op milieukosten en het werken aan een duurzame bedrijfsvoering. Environmental Platform Care Sector (milieuplatformzorg.nl)

2 https://milieuplatformzorg.nl/milieuthermometer/gecertificeerde-zorginstellingen/certificaathouders/

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024