Wouter Hoeffnagel - 11 december 2023

Fox-IT-oprichter Menno van der Marel investeert in Nedscaper

Menno van der Marel, oprichter van Fox-IT, stapt aan boord bij cybersecurity scale-up Nedscaper. Hij wordt bestuurlijk betrokken als Chief Strategy Officer. Van der Marel brengt een investering van 2,2 miljoen euro in, dat wordt gebruikt voor het laten groeienvan Nedscaper.

Fox-IT-oprichter Menno van der Marel investeert in Nedscaper image

Met de investering gaat Nedscaper verdere groei in de managed security services markt stimuleren. Hierbij is het doel om steeds meer klanten voortvarend en effectief te beschermen tegen nieuwe cyberaanvallen door ze naar een hoger veiligheidsniveau te helpen in combinatie met 24x7 detectie en response. Er zal ook verder geinvesteerd worden in monitoring van IoT en OT omgevingen.

'Ideale combinatie'

“Nedscaper is uniek, want het is een leidende cybersecurity expert met focus op Microsoft oplossingen. Een ideale combinatie, want Microsoft heeft tegenwoordig een uitstekend security portfolio, dat naadloos aansluit op alle Microsoft gebaseerde IT. Wat is er nou mooier voor klanten dan die twee te combineren? Ik ben enthousiast om mijn ervaring en netwerk in te zetten om samen met het team van Nedscaper hun groei en ontwikkeling verder vorm te geven,” aldus Menno van der Marel (rechts op de foto). “Ook het maatschappelijke aspect door cyberbanen te creëren voor kansarme jeugd in Zuid-Afrika spreekt mij persoonlijk aan.”

“De afgelopen jaren was er ontzettend veel interesse vanuit investeerders, maar deze keer konden we geen nee zeggen. Menno heeft met Fox-IT dit hoofstuk al een keer eerder uitgespeeld waarin wij nu instappen. Dat past goed bij ons. Soms moet je delen om te vermenigvuldigen, dat doen we echt met Menno,” zegt Thomas Verwer (links op de foto), CEO en oprichter van Nedscaper. “Met zijn ervaring in de cybersecuritywereld gaat hij ons actief verder helpen de volgende stap te maken om een gevestigde en leidende internationale speler te worden.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024