Jeroen Bordewijk - 12 december 2023

Cloud Distributor of the Year 2023: breng uw stem uit!

Vorig jaar doorbrak Arrow ECS de hegemonie van Copaco, de distributeur uit Brabant die liefst drie maal de Dutch IT Channel Award voor Cloud Distributor of the Year won. Beide partijen zijn ook dit jaar genomineerd, net als de eerdere winnaars Ingram Micro en TD Synnex. De lijst met kanshebbers wordt gecompleteerd door ALSO.

Cloud Distributor of the Year 2023: breng uw stem uit! image

Welke distributeur heeft het meest uitmuntende cloudaanbod? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

ALSO heeft in z'n Cloud Marketplace alles wat partners nodig hebben om hun (eind)klanten naar de cloud te brengen: licenties, maar ook advisering, services en support. De distributeur uit Nieuwegein manifesteert zich nadrukkelijk als een proactieve kennisleverancier, die partners opleidt en ondersteunt in de steeds veranderende wereld van cloudtechnologie. Zoals op de ALSO Cloud Summit, een jaarlijks evenement om te leren over de nieuwste ontwikkelingen. ALSO is een vooraanstaande speler in de cloudindustrie, met educatieve initiatieven, strategische samenwerkingen, een sterke focus op beveiliging en een alom gevoelde betrokkenheid bij de verantwoordelijkheid die ALSO's partners hebben voor de cloudgang van hun klanten.

Arrow ECS verdedigt z'n titel met de nog immer succesvolle alles-in-1 winkel voor cloudoplossingen ArrowSphere. Op dit multi-tier cloudplatform kunnen partners snel en efficiënt cloudoplossingen aankopen, maar ook beheren, analyseren en factureren. Ook het 'prettige en persoonlijke contact' dat partners hebben met het 'ongeëvenaard enthousiaste en deskundige cloudteam' van Arrow, dat de afgelopen jaren verdrievoudigde, rechtvaardigt prolongatie, zo klinkt het vanuit het kanaal. De mensen van Arrow begrijpen de behoeften van partners en werken hard om daarin te voorzien. Met een voortdurende innovatiedrang en toewijding aan partners is Arrow ECS volgens ingewijden 'een buitengewoon waardevolle speler in de distributie van cloudoplossingen'.

Copaco won deze award in 2017, 2019 en 2021. De distributeur uit Eindhoven is al een tijdje succesvol met de Copaco Cloud, die MSP's helpt de voor hen best passende datacenterstrategie te kiezen, implementeren én beheren. Het partnerprogramma van Copaco is dan ook bij uitstek 'maatwerk', bedoeld om specifieke clouddiensten bij partners te introduceren en uit te rollen. Opvallend is de manier waarop Copaco-medewerkers ook in deze dynamische tijden hun kennis up-to-date houden. Zij zien kennis als een 'doorlopende meerwaarde' en beschikken over alle benodigde en actuele competenties, die ze aan partners doorgeven via initiatieven als de Copaco Cloud Value Academy en kennissessies.

Ingram Micro, winnaar van deze award in 2020, heeft wereldwijd meer dan 1500 cloudspecialisten, onder wie cloud sales associates en technici met de meest hoogwaardige kennis van distributie, techniek en platforminnovatie. Partner zijn van deze Amerikaanse technologiereus betekent gebruikmaken van de nieuwste oplossingen, tools en hulpmiddelen die je in de hedendaagse as-a-service economie nodig hebt. Met de Ingram Micro Cloud Marketplace, het grootste end-to-end handelsplatform ter wereld, toont Ingram Micro zich een ware 'premium cloud services provider'. Op dit platform, gebruikt door 's werelds meest succesvolle bedrijven, vinden partners de cloudoplossingen, maar ook de knowhow, expertise en programma's om te groeien met innovatie.

TD SYNNEX ondersteunt partners met zowel hun eigen cloudtransitie als die van hun (eind)klanten. Het Amerikaanse technologiebedrijf, dat deze award in 2018 won als Tech Data, doet dat met een uitgebreid cloudportfolio van diverse vooraanstaande vendoren, maar ook met een schat aan ervaring en expertise die TD SYNNEX opdeed met grote internationale projecten. De adviezen van de distributeur zijn altijd vendor-onafhankelijk en in de specifieke oplossingen worden van verschillende leveranciers de beste componenten gecombineerd tot een efficiënte, veilige en commercieel aantrekkelijke oplossing voor zowel partners als klanten. Behalve met producten ondersteunt TD SYNNEX zijn partners met onder meer profilering, groei en (cloud)migraties.

Breng nu uw stem uit via www.dutchitawards.nl.