Witold Kepinski - 11 december 2023

Photon Capital onderdeel OctoNona neemt atom86 over van Schuberg Philis

OctoNona, een portefeuillebedrijf van Photon Capital, neemt atom86 over van Schuberg Philis. atom86 is een aanbieder van IP-transit- en connectiviteitsdiensten met 26 fysieke points-of-presence, die ruim 70 datacentra door heel Nederland bedient.

Photon Capital onderdeel OctoNona neemt atom86 over van Schuberg Philis image

atom86 richt zich op het bouwen, ontwerpen en beheren van infrastructuren die hoogwaardige en betrouwbare connectiviteit vereisen. Het team van het bedrijf is toegewijd aan het handhaven van de hoogste standaarden op het gebied van service en infrastructuurbeheer voor zijn klanten.

De missie van OctoNona is klanten te empoweren door snelle, betrouwbare en hoogwaardige connectiviteitsoplossingen te bieden, gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van essentiële infrastructuren. De overname van atom86, samen met de eerdere overname van Layer23, verbetert de mogelijkheden en het serviceaanbod van OctoNona aanzienlijk. Door de combinatie kan OctoNona een breder scala aan connectiviteitsoplossingen aan haar klanten aanbieden, waaronder IP-transit en andere connectiviteitsdiensten.

Maarten, CEO van OctoNona, verklaarde: “We zijn verheugd om zo’n ervaren en gerenommeerd team van experts uit de industrie toe te voegen met de overname van atom86. Door atom86 naast onze bestaande infrastructuur te integreren, zijn we in staat tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar veilige, hoogwaardige connectiviteitsoplossingen. We zijn enthousiast over onze gezamenlijke krachten en willen onze partners en klanten graag een betere dienstverlening bieden."

Alex Bakker, Managing Partner bij Photon Capital, merkt op: “De overname van atom86 betekent een uitbreiding van OctoNona’s dienstenaanbod en marktbereik, en een toewijding aan het handhaven van een hoge kwaliteitsstandaard van connectiviteitsaanbod. Bovendien zien wij de toevoeging van atom86 als een belangrijke stap in de richting van het bouwen van een platform dat klaar is voor Europese groei.”