Wouter Hoeffnagel - 13 december 2023

Frans van Houten, Thomas Plantenga en Mayke Nagtegaal in Raad van Toezicht Techleap

Techleap, een non-profit organisatie gericht op het versnellen van de groei van Nederlandse startups en scaleups, benoemt drie nieuwe leden in de Raad van Toezicht. Frans van Houten wordt voorzitter. Thomas Plantenga en Mayke Nagtegaal zijn met ingang van 11 december 2023 aangetreden.

Frans van Houten, Thomas Plantenga en Mayke Nagtegaal in Raad van Toezicht Techleap image

Het drietal vervangt de voormalige Raad van Toezicht, bestaande uit Corinne Vigreux (TomTom), Gerdine Keijzer (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Steven Schuurman (Elastic), Gillian Tans (Chairwoman Booking.com) en Jaap Beernink (voorheen Novel-T, nu Deltion College). De nieuwe Raad van Toezicht geeft met de Techleap-organisatie invulling aan het nieuwe mandaat voor de komende 3 jaar. De komende periode wordt onder andere ingezet op het verzelfstandigen van de communities en versterken van de data expertise over techondernemerschap.

Doorgewinterde CEO

Met Frans van Houten (voormalig CEO van Philips) krijgt Techleap een doorgewinterde CEO met diepgaande kennis en ervaring binnen deeptech. Hij beschikt over een groot netwerk, zowel binnen de overheid als in de sector, en hij heeft daarnaast veel ervaring met innovatie, startups en publiek-private samenwerkingen.

Naast Frans van Houten treden Thomas Plantenga (CEO van Vinted) en Mayke Nagtegaal (non-executive boardmember and ex-COO MessageBird) toe tot de Raad van Toezicht. Plantenga is een succesvolle techondernemer met een passie voor deeptech. Mayke Nagtegaal is al langer betrokken bij Techleap-programma’s. Zij voegt veel kennis toe vanuit haar achtergrond in snelgroeiende platform organisaties.

“Met de toetreding van Frans, Thomas en Mayke beschikt de Raad van Toezicht over capabele mensen met een sterke staat van dienst. Deze leden hebben bovendien veel affiniteit met het Nederlandse en internationale scaleup-landschap”, aldus Corinne Vigreux, voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht van Techleap. “Techleap haalt veel internationale ervaring in huis en onderstreept met deze benoeming de waarde om kennis terug te geven aan het ecosysteem. Deze nieuwe Raad van Toezicht-leden blijven Techleap en Nederland spiegelen aan de internationale ontwikkelen en zullen daarmee de lat hoog leggen.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024