Wouter Hoeffnagel - 15 december 2023

Detron Zetacom Groep neemt Yourizon over

Detron Zetacom Groep (DZG) neemt Yourizon over, een leverancier van kritische alarmering gevestigd in Hoevelaken. DZG versterkt hiermee zijn positie in de markt en breidt zijn klantenportefeuille uit in de professionele markt voor Healthcare automatisering en alarmering. Yourizon blijft binnen DZG actief onder de eigen merknaam.

Detron Zetacom Groep neemt Yourizon over image

Samen met Yourizon is DZG een grote speler op het gebied van gespecialiseerde (zorg)domotica, communicatietechnologie en netwerkinfrastructuren. Het bedrijf adviseert, levert, integreert en beheert oplossingen voor klanten. Door het bundelen van krachten met Yourizon speelt DZG in op de vraag vanuit zorgklanten naar ICT-partners met voldoende schaalgrootte, met domeinkennis en die multidisciplinaire oplossingen bieden.

Belangrijke groeimarkt

DZG ziet de markt van Healthcare automatisering en alarmering als een belangrijke groeimarkt. Tom Tank, CEO van DZG: “Yourizon past perfect in het concept van DZG dat zich richt op de digitale werkomgeving met een bijzondere aandacht voor de zorgsector. De oplossingen die Yourizon biedt op het gebied van kritische alarmering en positionering zijn namelijk een essentieel onderdeel binnen de (werk)omgeving van de zorg.”

Ronald de Vries en Harry Wassens van Yourizon: “Door de groei van de organisatie en de focus op kritische alarmering, hebben wij gezocht naar een strategische partner die ons verder kan versterken en aanvullen op het gebied van communicatietechnologie, netwerkinfrastructuren en werkplekautomatisering. Met DZG hebben wij de juiste partner gevonden om een verdere groei te realiseren en onze klanten daarvan te laten profiteren. Onze portefeuilles sluiten goed op elkaar aan en daarbij investeert DZG in aanvullende diensten en ontwikkeling voor onze klanten in de Care en Cure markt.”