Witold Kepinski - 18 december 2023

SURF en Quanza verlengen samenwerking

Om de kwaliteit van de dienstverlening van het SURF-netwerk een nieuwe impuls te geven hebben SURF en netwerkbeheerpartner Quanza hun samenwerking met vier jaar verlengd. Daartoe hebben we op 8 december een nieuw netwerkbeheercontract getekend. Met deze hernieuwde samenwerking blijft het beheer van het SURF-netwerk voor de komende jaren in vertrouwde handen.

SURF en Quanza verlengen samenwerking image

SURF en Quanza vervullen samen een essentiële rol in het onderhoud en de doorontwikkeling van netwerkconnectiviteit voor de Nederlandse en mondiale onderwijs- en onderzoeksector. Want om tot goede nieuwe netwerkdiensten te komen, zijn niet alleen SURF's technische en innovatieve ideeën nodig. We betrekken juist de specialistische operationele kennis van Quanza zo vroeg mogelijk in het dienstontwikkeltraject, zodat zij de haalbaarheid van die ideeën kunnen toetsen.

Met de verlenging van dit contract consolideren we de opgebouwde praktische netwerkbeheerkennis bij Quanza en maken we intensieve samenwerking voor snellere en betere productontwikkeling tot een speerpunt.

Netwerkbeheerrol Quanza

Quanza is als beheerpartner van het SURF-netwerk verantwoordelijk voor het Network Operations Center (NOC) en de 24x7 monitoring van het netwerk. Alle netwerkstoringen worden in het NOC opgemerkt, geregistreerd en afgehandeld. Quanza adviseert SURF over de optimale planning en zorgt voor de uitvoering van de werkzaamheden op het SURF-netwerk. De engineers van Quanza zijn daarmee direct betrokken bij alle ontwikkelingen van het SURF-netwerk.

“We zijn blij dat SURF opnieuw kiest voor Quanza. Met deze verlenging bevestigen we de kracht van onze samenwerking en het gedeelde commitment aan meer dan een miljoen studenten en onderzoekers.”Judith Tolk, Chief Commercial Officer bij Quanza.

SURF-netwerk

Het SURF-netwerk zorgt voor het transport van data voor de Nederlandse onderwijs- en onderzoekssector en levert hoogwaardige netwerkconnectiviteit aan meer dan 350 locaties. Voor internationale connectiviteit is het SURF-netwerk verbonden met andere NREN's (National Research and Education Networks) wereldwijd.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024