Witold Kepinski - 19 december 2023

SURF introduceert Experimental Technologies Platform

Als antwoord op toekomstige uitdagingen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en computing biedt SURF het Experimental Technologies Platform: een open samenwerkomgeving waar de sector kan experimenteren met geavanceerde ICT-technologieën en -methodologieën op het gebied van advanced computing en data driven science.

SURF introduceert Experimental Technologies Platform image

Het Experimental Technologies Platform (ETP) heeft een breed experimenteerbereik binnen advanced computing en data driven science: het platform streeft ernaar de verbinding te maken met externe infrastructuren, interdisciplinaire partnerships te bevorderen en externe belanghebbenden te betrekken.

Scope van het platform

  • Het optimaliseren van complexe workflows. We streven ernaar de creatie, implementatie, beoordeling en verfijning van complexe workflows in onderzoeks- en technologietoepassingen te vergemakkelijken. Onze missie omvat een uitgebreide evaluatie van alle componenten van het systeem en hun interactie met elkaar en de omgeving, waarbij we proberen het hele workflowproces te stroomlijnen en te verbeteren.
  • Verbetering van de energie-efficiëntie en effectiviteit. Het platform wordt uitgerust met geavanceerde tools voor prestatie- en energiemonitoring die transparante, uitgebreide inzichten bieden in zowel de infrastructuur als de toepassingen, en begeleiding bieden bij het verbeteren van de energie-efficiëntie.
  • Het bevorderen van een levendig ecosysteem waar professionals met verschillende achtergronden samenkomen om opkomende concepten, methodologieën, toepassingen en geavanceerde technologieën te verkennen. Het uiteindelijke doel is de kennis van Nederlandse onderzoekers en computerwetenschappers te vergroten. Informatie over mogelijkheden voor betrokkenheid zal direct beschikbaar zijn via verschillende communicatiekanalen om inclusiviteit te garanderen
  • Kennisverspreiding bevorderen door workshops, discussies en seminars te organiseren die zijn toegesneden op zowel specifieke als open doelgroepen. Onze focus ligt op de praktische toepassing van experimentele technologieën en hun impact op toepassingen.

Voor wie?

Het Experimental Technologies Platform is bijzonder van nut voor onderzoekers, leveranciers, applicatieontwikkelaars en IT-ingenieurs die opkomende technologieën en methodologieën ontwikkelen.

Veelgestelde vragen

Voor een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden: zie de FAQ (in Engels). Ook is er een lijst van referenties beschikbaar.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V2