Witold Kepinski - 18 december 2023

Google Duet AI voor ontwikkelaars is nu algemeen beschikbaar

Google Duet AI voor ontwikkelaars is nu algemeen beschikbaar (GA) is, samen met nieuwe partnerverbeteringen die nog grotere mogelijkheden voor klanten.

Google Duet AI voor ontwikkelaars is nu algemeen beschikbaar image

De Duet AI-services zullen de komende weken met google Gemini, een capabel AI model, bevatten.

Google meldt: 'De strategie van Google Cloud is om ontwikkelaars te ontmoeten waar ze zich bevinden door tools van derden te omarmen waarmee ze snel applicaties kunnen bouwen, de time-to-value kunnen versnellen en wrijving tijdens het softwareontwikkelings- en leveringsproces kunnen wegnemen. We streven ernaar deze mogelijkheden uit te breiden via onze partners, en dankzij Cloud Code kunt u Duet AI al gebruiken met veel populaire IDE's zoals VSCode en JetBrains IDE's zoals IntelliJ, PyCharm, GoLand en Webstorm.

Laten we onderzoeken hoe Duet AI for Developers organisaties zal versterken via ons groeiende, open ecosysteem.

Duet AI verbeteren met partners

Duet AI for Developers is al getraind in een uitgebreide verzameling openbaar beschikbare informatie en code van open-sourceplatforms en platforms van derden. Vandaag kondigen we onze grootste reeks partnerverbeteringen met Duet AI tot nu toe aan. Meer dan 25 bedrijven zullen ondersteuning voor ontwikkelaars toevoegen aan Google Cloud, waardoor we Duet AI voor hun platforms kunnen trainen en optimaliseren, zodat ontwikkelaars productiever en wendbaarder kunnen zijn. Deze nieuwe mogelijkheden worden in het eerste kwartaal van 2024 gelanceerd.

Onze partners ondersteunen ontwikkelaars die Google Cloud op twee manieren gebruiken:

  • Ten eerste zullen onze code-assist-partners Duet AI helpen technologiebewuste codeerondersteuning te bieden voor populaire producten in het ontwikkelaarsecosysteem. Een ontwikkelaar die code schrijft met MongoDB kan Duet AI for Developers bijvoorbeeld vragen: "Filter klantbestellingen van meer dan $ 50 in de afgelopen 30 dagen op geografie en bereken vervolgens de totale omzet per locatie", en Duet AI for Developers zal dan gebruik maken van informatie uit de producten van MongoDB om code voor te stellen om de taak te voltooien, zodat ontwikkelaars nog sneller kunnen bouwen.
  • Ten tweede zullen onze kennisbankpartners Duet AI in staat stellen gemakkelijke toegang te bieden tot documentatie en kennisbronnen voor populaire ontwikkelaarsproducten. Met kennisbankpartners kan Duet AI eenvoudig partnerspecifieke informatie ophalen, zoals hoe u veelvoorkomende productieproblemen en kwetsbaarheden het beste kunt oplossen, of hoe u softwaretests kunt automatiseren voor kwaliteitsborging. Dit betekent dat ontwikkelaars zich kunnen blijven concentreren op het coderen en eenvoudig informatie kunnen ophalen uit documentatie, kennisbankartikelen, beveiligingsbeleid en meer.

Lees verder voor meer informatie over hoe onze partners ontwikkelaars ondersteunen met Duet AI.

Partners die ondersteuning toevoegen voor codering met Duet AI for Developers zijn:

  • Confluent, het veelgebruikte cloud-native datastreamingplatform, zal Duet AI helpen verbeteren door kennisbankartikelen aan te bieden met best practices voor Confluent-producten en een uitgebreide reeks codeervoorbeelden. Via gespreksinteracties kunnen Duet AI-gebruikers begeleiding krijgen over onderwerpen als het instellen van automatische balans voor clusters en het verbinden van apps met datasystemen, waardoor hun ontwikkelingsprocessen kunnen worden gestroomlijnd.
  • Elastic, een toonaangevend zoekanalyseplatform, zal Duet AI voorzien van informatie over zijn algemeen aanvaarde vectorzoekmachine en andere documentatie, inclusief codevoorbeelden. Hierdoor kunnen ontwikkelaars antwoorden krijgen over hoe ze het beste gegevens kunnen opvragen, testen en bemonsteren in Elastic, zonder hun ontwikkelingsworkflows te verlaten.
  • Grafana Labs, dat een open-source observatieplatform biedt, zal Duet AI voorzien van productdocumentatie waarmee ontwikkelaars sneller Grafana-dashboards kunnen bouwen om hun gegevens. Gebruikers kunnen ook vragen stellen over hoe ze de mogelijkheden van Grafana Labs kunnen benutten. observatietools om problemen op te lossen en de betrouwbaarheid van applicaties te vergroten.
  • HashiCorp, een toonaangevende leverancier van software voor de automatisering van cloudinfrastructuur, zal Duet AI helpen trainen met productinformatie over het populaire HashiCorp Terraform om hulp te bieden bij het schrijven van configuraties en het automatiseren van de infrastructuur. Gebruikers kunnen Duet AI om brondocumenten, educatief materiaal en configuratievoorbeelden vragen die zijn geschreven in HashiCorp Configuration Language (HCL), waardoor gebruikers productiever en efficiënter kunnen zijn.
  • MongoDB, een toonaangevend bedrijf voor ontwikkelaarsdataplatforms, zal Duet AI verbeteren door productdocumentatie, best practices voor het bouwen van applicaties en codevoorbeelden aan te bieden om het ontwikkelingsproces een vliegende start te geven. Ontwikkelaars kunnen snel informatie over algemene architectuurpatronen en oplossingen ophalen, code genereren en problemen efficiënt oplossen via de intuïtieve chatinterface van Duet AI.
  • Neo4j, een toonaangevende leverancier van grafische databases en analyses, zal Duet AI uitbreiden met informatie over zijn producten en hoe de Cypher-querytaal het beste kan worden gebruikt, zodat ontwikkelaars betere begeleiding kunnen krijgen en codeerondersteuning voor de producten van Neo4j. Deze hulp kan ontwikkelaars helpen verborgen relaties en patronen in hun gegevens te ontdekken en te leren hoe ze kennisgrafieken kunnen maken voor een grotere LLM-nauwkeurigheid.
  • Pinecone, een toonaangevende vectordatabase die langetermijngeheugen voor AI levert, zal productdocumenten, gebruiksscenario's, leermateriaal en codevoorbeelden aan Duet AI leveren. Met dit geheugen kunnen ontwikkelaars eenvoudig antwoorden krijgen op vragen over hoe ze hun applicaties optimaal kunnen bouwen en schalen met Pinecone.
  • Redis, dat een dataplatform op bedrijfsniveau levert, zal zijn kennisbank, productdocumentatie en codevoorbeelden toevoegen aan Duet AI om de manier te verbeteren waarop ontwikkelaars hun databases beheren en schalen. Via chat in natuurlijke taal kunnen ontwikkelaars snel best practices begrijpen en code genereren, waardoor hun vaardigheid in het bouwen van applicaties met Redis toeneemt.
  • SingleStore, een cloud-first databasesysteem, zal Duet AI verbeteren door productdocumentatie, referentiearchitecturen over SingleStoreDB Cloud en codevoorbeelden te bieden om ontwikkelaars te helpen effectiever gegevens op te bouwen en te beheren -intensieve toepassingen. Gebruikers kunnen Duet AI-vragen stellen over het maken van applicaties, het genereren van code en het optimaliseren van het gebruik van SingleStore om hun dataapplicaties en workloads te verbeteren.

Partners die nieuwe kennisbankinformatie toevoegen voor Duet AI for Developers zijn:

  • Atlassian, een toonaangevende leverancier van software voor teamsamenwerking en productiviteit, zal Duet AI helpen trainen door ontwikkelaarsdocumentatie, UI-bibliotheek en communityartikelen ter beschikking te stellen om DevOps, IT-teams te helpen, en zakelijke gebruikers over de manier waarop ze samenwerken en ervaringen leveren met Atlassian. Gebruikers kunnen vragen stellen die hen helpen applicaties efficiënter te ontwikkelen, implementeren en beheren met het Atlassian Open DevOps-platform.
  • Cohesity, een door AI aangedreven leverancier van gegevensbeveiliging en -beheer, zal de training van Duet AI ondersteunen door kennisbankbronnen, productdocumentatie en best practice-inhoud voor zijn producten te leveren. Klanten kunnen Duet AI gebruiken om vragen te stellen, zoals hoe ze het DataProtect-product van Cohesity in hun omgeving kunnen installeren en hoe ze hun disaster recovery-oplossingen kunnen onderhouden en gebruiken.
  • CrowdStrike, een wereldwijde leider op het gebied van cyberbeveiliging, zet zich in om Duet AI te ondersteunen door de middelen te bieden die nodig zijn om beveiligingsprofessionals op alle niveaus te helpen snellere en efficiëntere gebruikers van de AI-native te worden CrowdStrike Falcon-platform. Duet AI levert nuttige informatie over hoe je CrowdStrike het beste kunt implementeren en beheren, zodat gebruikers zich kunnen blijven concentreren op het beschermen van hun organisaties.
  • Datadog, een observatie- en beveiligingsplatform voor cloudapplicaties, zal Duet AI helpen trainen in het gebruik van zijn producten en best practices om gebruikers te helpen snel toegang te krijgen tot de informatie die nodig is voor effectief onderhoud volledige monitoringdekking met Datadog. Duet AI stelt ontwikkelaars in staat om natuurlijke taal te gebruiken om vragen te stellen, zoals hoe ze veelvoorkomende productieproblemen en kwetsbaarheden kunnen oplossen, en begeleiding te bieden bij het beveiligen van hun applicaties en infrastructuur.
  • Dynatrace, een leider op het gebied van AI-gestuurde observatie en applicatiebeveiliging, zal Duet AI voorzien van zijn uitgebreide kennisbank en productdocumentatie voor training. Ontwikkelaars kunnen Duet AI-vragen stellen over het Dynatrace-platform, zoals hoe ze best practices voor observatie en beveiliging kunnen implementeren, en hoe ze automatisch herstel voor productieproblemen kunnen instellen.
  • Egnyte, een cloudgebaseerd samenwerkingsplatform voor contentbeveiliging, zal Duet AI voorzien van informatie om ontwikkelaars te helpen bij het sneller genereren van implementatiescripts en het effectiever monitoren van complexe implementatieprocessen. Gebruikers kunnen snel antwoorden krijgen die een snellere en schonere software-implementatie kunnen ondersteunen.
  • Exabeam, een wereldwijde leider op het gebied van cyberbeveiliging die AI-gestuurde beveiligingsoperaties levert, zal de training van Duet AI ondersteunen door belangrijke informatie bij te dragen over het gebruik van zijn beveiligingslogboekbeheer op cloudschaal en SIEM , krachtige gedragsanalyses en geautomatiseerde producten voor detectie, onderzoek en respons (TDIR) van bedreigingen. Hierdoor kunnen beveiligingsprofessionals Duet AI-vragen stellen die hen helpen bij het optimaal gebruiken van het Exabeam-platform om hen te helpen bedreigingen te detecteren en zich te verdedigen tegen cyberaanvallen.
  • Jasper, een AI-copiloot op ondernemingsniveau voor marketingteams, zal Duet AI verbeteren door API-documentatie, kennisbankbronnen, best practices en veelgestelde vragen bij te dragen. Klanten kunnen natuurlijke taal gebruiken om snel advies te krijgen over hoe ze Jasper kunnen gebruiken om contentcampagnes te maken en de API's van Jasper in hun codebases te integreren.
  • JetBrains, een toonaangevende leverancier van ontwikkelingstools, zal de training van Duet AI ondersteunen op het gebied van zijn openbare kennisbank en productdocumentatie, waaronder IntelliJ IDEA, Kotlin, Qodana en andere plug-ins en oplossingen . Hierdoor kunnen ontwikkelaars snel informatie verkrijgen ter ondersteuning van het sneller schrijven van code van hoge kwaliteit, het opsporen van fouten en het automatiseren van tests voor kwaliteitsborging.
  • Labelbox, een toonaangevend datacentrisch AI-platform voor het bouwen van intelligente applicaties, zal Duet AI helpen trainen door de nieuwste productdocumentatie, kennisbankartikelen en API-oproepvoorbeelden te leveren voor de Labelbox-SDK. Ontwikkelaars kunnen de natuurlijke taalinterface van Duet AI gebruiken om snel te leren hoe ze Labelbox-producten kunnen gebruiken en best practices ontdekken voor het maken van applicaties met geavanceerde LLM's die meer waarde uit hun ongestructureerde gegevens kunnen halen.
  • LangChain helpt ontwikkelaars contextbewuste redeneerapplicaties te bouwen via het populaire ontwikkelaarsframework. Met Duet AI kunnen ontwikkelaars natuurlijke taal gebruiken om informatie en best practices over het gebruik van LangChain op te vragen, zoals het opvragen van codevoorbeelden waarmee ze applicaties efficiënter kunnen bouwen.
  • NetApp, het bedrijf voor intelligente data-infrastructuur, zal Duet AI ondersteunen door productdocumentatie, oplossingshandleidingen en API-codevoorbeelden te leveren. Bedrijven kunnen de natuurlijke taalinterface van Duet AI gebruiken om te leren hoe ze hun NetApp-bedrijfsopslag in Google Cloud en op locatie kunnen configureren en optimaliseren.
  • Okta, een toonaangevende leverancier van identiteits- en toegangsbeheer, zal Duet AI ondersteunen met informatie uit de kennisbank, voorbeeldcode en best practices voor het gebruik van de tools. Duet AI-gebruikers kunnen direct binnen hun IDE begeleiding krijgen over hoe ze de producten van Okta optimaal kunnen gebruiken, wat de ontwikkeling van applicaties kan versnellen en de time-to-value van software-implementaties kan verbeteren.
  • Snorkel, een datagericht AI-platform, zal Duet AI ondersteunen met productdocumentatie en best practices om ontwikkelaars te helpen informatie te verkrijgen om effectiever AI van productiekwaliteit te bouwen en grote taal te optimaliseren modellen. Duet AI kan best-practice-richtlijnen bieden over hoe veelvoorkomende uitdagingen kunnen worden aangepakt om het AI-ontwikkelingsproces in Snorkel te versnellen.
  • Snyk, een toonaangevend beveiligingsplatform voor ontwikkelaars, zal Duet AI helpen trainen door openbare informatie te verstrekken over zijn beveiligingsscanproducten en kwetsbaarheidsdatabase om de manier te helpen verbeteren waarop ontwikkelaars veelvoorkomende kwetsbaarheden vinden en oplossen. Gebruikers kunnen best practices opvragen over hoe ze Snyk in bestaande ontwikkelomgevingen en workflows kunnen brengen, wat hen kan helpen de tools van Snyk sneller in te stellen en te implementeren.
  • Symantec gaat Duet AI ondersteunen met productdocumentatie en kennisbankartikelen voor hun toonaangevende hybride cyberbeveiligingsoplossingen. Hierdoor kan Duet AI gebruikers antwoorden geven op vragen over het implementeren en beheren van Symantec-aanbiedingen, inclusief best practices en meer.
  • Sysdig, een platform voor beveiligingsmonitoring en -bescherming, zal Duet AI helpen trainen door de uitgebreide productkennisbank, veelgestelde vragen en best practices aan te bieden. Door Duet AI te ondersteunen beschikken beveiligingsprofessionals over gespecialiseerde informatie die hun begrip van de tools van Sysdig vergroot, zodat ze hun infrastructuur en organisaties beter kunnen beveiligen.
  • Thales, een wereldwijde leider op het gebied van gegevensbescherming, zal Duet AI ondersteunen door technische documentatie, kennisbankartikelen en gebruikershandleidingen aan te bieden om ontwikkelaars snel toegang te geven tot informatie over de technologie. Duet AI zal ontwikkelaars, IT-beheerders en beveiligingsteams inzichten bieden die de productiviteit helpen verhogen met behulp van de sleutelbeheer-, encryptie- en vertrouwelijke computertools van Thales.
  • Gewichten & Biases, een AI-ontwikkelaarsplatform, zal zijn kennisdatabase, codevoorbeelden en best practices ter beschikking stellen om de manier te verbeteren waarop ontwikkelaars hun end-to-end-workflows bouwen en beheren. Klanten kunnen Duet AI gebruiken om te leren hoe ze Gewichten & Biases' producten en implementeer API-aanroepen in hun ML-projecten.

Deze verbeteringen zullen in de loop van 2024 zonder extra kosten beschikbaar zijn voor gebruikers van Duet AI for Developers. En vanaf vandaag tot en met 12 januari 2024 kunnen klanten Duet AI for Developers kosteloos gebruiken. Ga eenvoudigweg naar de Duet AI for Developers webpagina en volg de instructies.

Klanten kunnen ook samenwerken met ons ecosysteem van professionele servicepartners, die een cruciale rol spelen bij het helpen van bedrijven bij het implementeren van gen-AI, waaronder Accenture, Capgemini, Cognizant, Deloitte, HCLTech, Infosys , Kyndryl, ManTech, PwC, Quantiphi, Slalom, TCS, en Wipro. Gezamenlijk hebben deze partners zich ertoe verbonden train meer dan 150.000 experts om Google Cloud gen AI, inclusief Duet AI for Developers, naar klanten te brengen.'

Ga voor meer informatie over Duet AI naar de productpagina op cloud.google.com/duet-ai.