Wouter Hoeffnagel - 27 december 2023

Verkoop van Apple Watch 9 en Apple Watch Ultra 2 in VS stilgelegd

Een verkoopverbod op de Apple Watch 9 en Apple Watch Ultra 2 is van kracht gegaan. De Amerikaanse overheid gaat niet in beroep tegen een eerdere uitspraak van de International Trade Commission (ITO) over een handelsgeschil tussen Apple en Masimo.

Verkoop van Apple Watch 9 en Apple Watch Ultra 2 in VS stilgelegd image

Het gaat om een langlopende strijd tussen Apple en het medisch bedrijf Masimo. Masimo stelt dat Apple zijn bedrijfsgeheimen heeft gestolen, deze informatie heeft gebruikt voor de ontwikkeling van de bloedzuurstofmeter in de Apple Watch en zijn patenten schendt. Het bedrijf stapte in 2020 naar de rechter en diende in 2021 een klacht in bij de ITO.

De ITO oordeelde eind oktober dat Apple inderdaad inbreuk maakt op de patenten van Masimo. Hierop ging een beoordelingsprocedure van start die zestig dagen in beslag nam. Deze procedure is op 26 december afgelopen. De Amerikaanse president Joe Biden kon in deze periode een streep zetten door de beslissing van de ITO, maar heeft dit niet gedaan. Apple is inmiddels naar de rechter gestapt met als doel het verkoopverbod ongedaan te maken.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei