Redactie - 08 januari 2024

'Drugsgebruik Elon Musk leidt tot frustratie binnen top van zijn bedrijven'

Leidinggevenden en bestuursleden van bedrijven die in handen zijn van Elon Musk maken zich zorgen over het drugsgebruik van de topman. Musk zou met name op privéfeestjes diverse soorten drugs gebruiken, waaronder cocaïne, LSD en XTC.

'Drugsgebruik Elon Musk leidt tot frustratie binnen top van zijn bedrijven' image

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen, die anoniem willen blijven. De bronnen melden dat het drugsgebruik van Musk al jaren een bron van zorgen is voor bestuurders van zijn bedrijven. Als voorbeeld wordt Linda Johnson Rice genoemd, die in 2017 werd aangesteld als bestuurslid bij Tesla. Frustratie over het drugsgebruik van Musk zou er echter toe hebben geleid dat zij zich niet beschikbaar stelde voor een volgend termijn.

Het gedrag van de topman zou sindsdien niet zijn veranderd. De bronnen van het Amerikaanse dagblad noemen diverse voorbeelden van feestjes waarop Musk drugs zou hebben gebruikt, waaronder een feest in Los Angeles en een evenement in Mexico in 2018 en een feest in Miami in 2021.

Musk ontkent

Alex Spiro, advocaat van Musk, ontkent in een reactie aan The Wall Street Journal de aantijgingen. Spiro stelt dat Musk met regelmaat bij SpaceX op drugs wordt getest, en nog nooit voor een drugstest is gefaald. Ook stelt de advocaat dat er diverse onjuistheden in het artikel staan, al laat Spiro in het midden om welke onjuistheden het exact gaat.

Ook Musk zelf verwijst naar zijn drugstests, die hij vrijwillig zou hebben genomen op verzoek van NASA nadat hij jaren geleden in een podcast met Joe Rogan wiet rookte. Musk benadrukt dat er in zijn test nooit sporen van drugs of alcohol zijn gevonden.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024