Witold Kepinski - 10 januari 2024

HPE neemt Juniper Networks over voor 14 miljard dollar

Hewlett Packard Enterprise (HPE) gaat Juniper Networks definitief overnemen om AI-gedreven innovatie te versnellen. In de definitieve overeenkomst koopt HPE Juniper Networks in een transactie in contanten voor 40 dollar per aandeel, wat een aandelenwaarde vertegenwoordigt van ongeveer 14 miljard dollar. Dit meldt HPE President en CEO Antonio Neri (foto).

HPE neemt Juniper Networks over voor 14 miljard dollar image

De combinatie van HPE en Juniper bevordert de verschuiving van de portfoliomix van HPE naar oplossingen met een hogere groei en versterkt de netwerkactiviteiten met hoge marges, waardoor HPE's duurzame winstgevende groeistrategie wordt versneld, zo meldt HPE. De transactie zal naar verwachting bijdragen aan de non-GAAP winst per aandeel en de vrije kasstroom in het eerste jaar na afsluiting.

Verwacht wordt dat de overname de networking business activiteiten van HPE zal verdubbelen, waardoor een grote nieuwe networking speler ontstaat ​​met een uitgebreid portfolio dat klanten en partners een aantrekkelijke nieuwe keuze biedt om de bedrijfswaarde te vergroten, aldus HPE. 

Edge en Cloud

De explosie van AI en hybride cloudgestuurde bedrijven versnelt volgens HPE de vraag naar veilige, uniforme technologieoplossingen die bedrijfsgegevens van de edge tot de cloud verbinden, beschermen en analyseren. Deze trends, en AI in het bijzonder, zullen de meest ontwrichtende workloads voor bedrijven blijven, en HPE heeft zijn portfolio op één lijn gebracht om te profiteren van deze substantiële IT-trends, met netwerken als een cruciaal verbindingscomponent.

Door de complementaire portfolio's van HPE en Juniper te combineren, krijgt HPE's edge-to-cloud-strategie een boost met het vermogen om leiding te geven in een AI-native omgeving op basis van een fundamentele cloud-native architectuur. Samen zullen HPE en Juniper klanten van elke omvang een compleet, veilig portfolio bieden dat de netwerkarchitectuur mogelijk maakt die nodig is om hun groeiende en steeds complexere connectiviteitsbehoeften te beheren en te vereenvoudigen. Door gebruik te maken van AI toepassingen zal het gecombineerde bedrijf naar verwachting betere gebruikers- en operatorervaringen creëren, wat ten goede zal komen aan de krachtige netwerken en clouddatacenters van klanten, aldus HPE.

Mist AI- en Cloud-platform

Via zijn suite van door de cloud geleverde netwerkoplossingen, software en diensten, waaronder het Mist AI- en Cloud-platform, helpt Juniper organisaties veilig en efficiënt toegang te krijgen tot de bedrijfskritische cloudinfrastructuur die als basis dient voor digitale en AI-strategieën. De combinatie met HPE Aruba Networking en het doelbewust ontworpen HPE AI interconnect fabric zal het bereik van ondernemingen en cloud-native en AI-native beheer en controle samenbrengen, om een ​​vooraanstaande speler in de sector te creëren die innovatie zal versnellen om verder gemoderniseerde netwerken te leveren die zijn geoptimaliseerd voor de hybride cloud en AI.

Rami Rahim

Na afronding van de transactie zal Juniper CEO Rami Rahim leiding geven aan de gecombineerde HPE-netwerkactiviteiten en rapporteren aan HPE President en CEO Antonio Neri.

“HPE's overname van Juniper vertegenwoordigt een belangrijk keerpunt in de branche en zal de dynamiek in de netwerkmarkt veranderen en klanten en partners een nieuw alternatief bieden dat aan hun zwaarste eisen voldoet”, aldus Neri. “Deze transactie zal de positie van HPE versterken op het kruispunt van versnellende macro-AI-trends, onze totale bereikbare markt uitbreiden en verdere innovatie voor klanten stimuleren terwijl we helpen de AI-native en cloud-native werelden te overbruggen, terwijl we ook aanzienlijke waarde voor aandeelhouders genereren. . Ik ben verheugd om de getalenteerde medewerkers van Juniper in ons team te verwelkomen, nu we twee bedrijven samenbrengen met complementaire portefeuilles en bewezen staat van dienst op het gebied van het stimuleren van innovatie binnen de sector.”

“Onze jarenlange focus op innovatieve, veilige AI-native oplossingen heeft geleid tot de uitstekende prestaties van Juniper Networks”, zegt Rami Rahim, CEO van Juniper Networks. “We hebben met succes uitzonderlijke gebruikerservaringen en vereenvoudigde operaties geleverd, en door ons aan te sluiten bij HPE geloof ik dat we de volgende fase van onze reis kunnen versnellen. Bovendien maximaliseert deze combinatie de waarde voor onze aandeelhouders via een betekenisvolle premie in contanten. We kijken ernaar uit om samen te werken met het getalenteerde HPE-team om innovatie te stimuleren voor ondernemingen, serviceproviders en cloudklanten in alle domeinen, inclusief campus, filiaal, datacenter en het wide area network.”

Adviseurs

J.P. Morgan Securities LLC en Qatalyst Partners treden op als financiële adviseurs van HPE. De toegezegde financiering voor de transactie is verstrekt door Citigroup Global Markets Inc., JPMorgan Chase Bank, NA en Mizuho Bank, Ltd. Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, Covington & Burling LLP en Freshfields Bruckhaus Deringer LLP treden op als juridisch adviseurs. Goldman Sachs & Co. LLC treedt op als de exclusieve financiële adviseur van Juniper en Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom treedt op als juridisch adviseur.

Canalys analyse

Het HPE networking portfolio is de afgelopen jaren het best presterende onderdeel van zijn portfolio is geweest zo meldt Canalys analist Alex Smit op LinkedIn. "Op het gebied van infrastructuur (servers, opslag, netwerken) strijdt het met Dell Technologies om de nummer 2 speler positie ( Cisco is nog steeds nummer 1)."

Er is bij de overname enige overlap op het gebied van WLAN, maar HPE heeft hier nog steeds een groter marktaandeel. Juniper Mist is echter de snelst groeiende leverancier op dit gebied. Naast WLAN beschikt HPE over een sterk switching- en firewall-portfolio. Het is afwachten of HPE zichzelf echt kan profileren als speler op het gebied van cybersecurity.

"De echte vraag die bij deze overname bij mij opkomt is de Service Provider (SP) routing markt en eerlijk gezegd het hele SP- en Cloud-klantensegment dat de kern vormt van Juniper. Een heel andere verkoopbeweging dan die van ondernemingen en het midden- en kleinbedrijf, en een sector die HPE niet graag wil aanpakken. Op telecomgebied zal de het concurreren met Cisco, maar ook met zeer SP-gerichte leveranciers als Huawei, Ericsson, Nokia en ZTE Corporation."

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024