Wouter Hoeffnagel - 18 januari 2024

Amerikaanse EV-rijders kunnen niet opladen door ijzige temperaturen

De koude temperaturen in de Verenigde Staten (VS) leiden tot problemen voor eigenaren van elektrische voertuigen (EV's). De voertuigen blijken door de ijzige temperaturen niet te kunnen opladen, en worden hierdoor onbruikbaar.

Amerikaanse EV-rijders kunnen niet opladen door ijzige temperaturen image

Diverse Amerikaanse media berichten over de problemen. Zo meldt een Tesla-eigenaar aan Fox 32 dat zijn voertuig na drie uur opladen nog altijd nul procent accucapaciteit heeft. Ook andere gebruikers ervaren deze problemen en kunnen geen gebruik meer maken van hun EV. De problemen lijken EV's van meerdere merken te treffen, al meldden Amerikaanse media dat vooral Tesla's met het probleem te maken lijken te hebben.

Mark Bilek van de Chicago Auto Trade Association benadrukt tegenover Fox 32 dat de problemen deels aan EV-eigenaren zelf liggen. Bilek wijst erop dat Tesla adviseert accupakketten voor het opladen te 'voorconditioneren'. Dit betekent in de praktijk dat het accupakket wordt opgewarmd tot de optimale temperatuur om opgeladen te worden. Tesla adviseert deze functie 30 tot 45 minuten voor aankomst bij een laadpunt te activeren.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei