Wouter Hoeffnagel - 19 januari 2024

Apple wil in EU andere betaaldiensten voor contactloos betalen toelaten

Apple wil zijn NFC-technologie voor contactloos betalen in de Europese Unie (EU) openstellen voor concurrerende betaaldiensten. De Europese Commissie vraagt belanghebbenden om een reactie op het voorstel van Apple.

Apple wil in EU andere betaaldiensten voor contactloos betalen toelaten image

Het voorstel van Apple is door de Europese Commissie bekendgemaakt. Het Amerikaanse techbedrijf doet hiermee een toezegging aan de EU, dat al langer wil dat Apple naast Apple Pay ook andere betaalsystemen toelaat in zijn ecosysteem. Apple wil gebruikers onder meer de mogelijkheid bieden zelf te bepalen welke app zij als standaard betaalapp gebruiken. Ook wil het bedrijf betaaldiensten gebruik laten maken van FaceID, de gezichtsherkenningstechnologie van Apple.

De toezeggingen die Apple nu doet aan de Europese Commissie is alleen van toepassing op de Europese Economische Regio (EER). De beloftes gelden voor een periode van tien jaar. De Europese Commissie moet nog akkoord gaan met de toezeggingen. De commissie wil echter eerst feedback van belanghebbenden, zoals klanten en concurrenten van Apple.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei