Witold Kepinski - 23 januari 2024

Techleap selecteert tien scaleups voor versnelde groei met Rise-programma

Techleap for Scaleups (voorheen BOLD) kondigt aan dat tien tech scaleups worden toegevoegd aan het Rise-programma. Dit exclusieve programma biedt veelbelovende scaleups de kans om zich te ontwikkelen in een community van ervaren ondernemers en experts zodat ze hun groei versnellen.

Techleap selecteert tien scaleups voor versnelde groei met Rise-programma image

Het Rise-programma ondersteunt in de fase die in het teken staat van het aantrekken van kapitaal en expansie naar het buitenland. Sinds de start van het programma hebben eerdere deelnemers samen honderden miljoenen kapitaal opgehaald om nieuwe markten te betreden. Deze scaleups zijn gegroeid in team en omzet en geven een bijdrage aan de Nederlandse economie.

De volgende scaleups zijn geselecteerd voor ‘Batch 12’ van het Rise-programma:

  • Archipel Academy is een leerplatform dat onder meer gebruikt wordt door Unilever, KPMG en VodafoneZiggo. Het bedrijf haalde eerder €13 miljoen op en biedt organisatorische trainingstools.

  • C Teleport revolutioneert reisbeheer in de maritieme industrie en luchtvaart. Het geïntegreerde platform vereenvoudigt het boeken, aanpassen en cancelen van vluchten voor een betere gebruikerservaring.

  • Deeploy biedt een verantwoord AI-platform voor AI-toepassingen met een hoog risico en levert Machine Learning-modellen. Het wordt gebruikt door fintechs en banken als Bunq en Independer.

  • Findest heeft de ambitie om met geavanceerde AI-technologie in 10.000 innovaties te katalyseren in tien jaar. De AI-tech scoutingtool, IGOR^AI, helpt R&D-professionals om informatie te verzamelen tijdens het onderzoeksproces.

  • Gradyent haalde recent €13 miljoen op. De scaleup helpt bedrijven hun verwarmings- en koelingsnetwerken te optimaliseren en koolstofarm te maken. Het realtime Digital Twin-Platform ondersteunt bij het verminderen van de CO2-uitstoot en -kosten.

  • NextEnergy BV verlaagt de energierekening door het energieverbruik in voordelige periodes te stimuleren. Daarmee helpt het huishoudens en bedrijven met efficiënt energiebeheer via een gebruiksvriendelijke app.

  • Parfumado, opgericht door broers en zussen Martijn en Floor van Rooy, is een platform om parfums te ontdekken met een abonnementsservice en een online winkel. Het biedt ook gerichte samplingdiensten voor schoonheidsmerken.

  • Salesupply zorgt voor een revolutie in e-commerce door klantenservice en -afhandeling te automatiseren. Het bedient meer dan 500 merken met een wereldwijd netwerk van fulfilmentcentra en callcenters in Europa, Noord-Amerika en Azië.

  • Travis Road Services ontving €5 miljoen aan financiering en stroomlijnt de vrachtwagensector door diensten zoals parkeren, wassen, reparatie en tankreiniging te verbinden met het online boekingsplatform.

  • Voyc levert AI-software die gespreksmonitoring in de financiële wereld transformeert, waardoor bedrijven de naleving van de regelgeving verbeteren en de QA-kosten verlagen. Tot nu toe heeft het meer dan 30 miljoen oproepen gemonitord.

Onderdelen van het Rise-programma

Het Rise-programma biedt een sterk netwerk van ondernemers en experts. Het programma bestaat uit praktische workshops en ruimte voor kennisdeling. In het diverse programma werken deelnemers samen om bedrijfsuitdagingen te adresseren. Aan de deelname zijn sterke criteria verbonden voor bedrijven, techondernemers en C-level executives. Onder meer Pieter van der Does (Adyen), Chris Hall (Bynder), Michiel Muller (Picnic), Derek Roos (Mendix), Ali Niknam (Bunq) en Corinne Vigreux (TomTom) delen hun inzichten binnen de community.

“De innovatieve scaleups uit de 12e batch tonen opnieuw de groeiende impact en aantrekkelijkheid van de Rise-programma’s”, aldus Constantijn van Oranje, special envoy bij Techleap. “Deze scaleups treden in de voetsporen van de Rise-bedrijven die hun bedrijfsvoering significant hebben opgeschaald in de afgelopen jaren en internationale expansie hebben gerealiseerd.”

“De missie van Techleap for Scaleups is om een sterke community te bouwen met peer-to-peer kennisdeling, gezamenlijke groei en toegang tot inzichten van experts. Dit draagt bij aan de volgende stap van Nederlandse techbedrijven”, aldus Dylan Richts, Head of Community bij Techleap for Scaleups. “Ons Rise-programma is hiervan een voorbeeld en ik kan niet wachten om te zien hoe deze scaleups deze groeikansen benutten.”

“Het concept en de snelheid zijn onderscheidende factoren van het Rise-programma in Nederland”, aldus Milou Klooster, mede-oprichter en CEO van RTI Blockchain. “De verbinding met ervaren ondernemers en toonaangevende experts is waardevol. Het Rise-programma heeft gezorgd dat we met onze organisatie de volgende stap kunnen maken.”

Ga direct naar meer informatie over het Rise-programma.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024