Witold Kepinski - 30 januari 2024

Marco Gianotten en Robin Marchand lanceren XLABS

IT-ondernemer Robin Marchand en Marco Gianotten (foto), geestelijk vader van het XLA-raamwerk, lanceren officieel het bedrijf XLABS. XLABS ontwerpt en geeft trainingen, levert consulting en design thinking-sessies, en is betrokken bij platformoplossingen. Met een officiële NEN 8038 is Nederland het eerste land met een breedgedragen norm voor Xperience Level Agreement (XLA) en groeit de vraag.

Marco Gianotten en Robin Marchand lanceren XLABS image

Marco Gianotten, Chief Inspiration Officer bij XLABS: “Alles om ons heen draait op of om IT, maar de werkelijke impact van IT op je medewerkers, klanten en de maatschappij is redelijk onontgonnen terrein. XLA is de realiteitscheck voor een wereld die geregeerd wordt door service level agreements (SLA’s) en snakt naar het anders doen. Met XLABS willen we XLA zo breed mogelijk borgen.”

Robin Marchand, CEO bij XLABS: “Er is een toenemende vraag om XLA concreet toe te passen. Steeds meer klantorganisaties nemen de NEN-norm voor XLA op in hun request for proposals. De uitdaging meer waarde te leveren met IT is concreet te maken met het XLA-raamwerk. De stap naar Key Proudness Indicators pas naadloos op de agile-manier-van-werken. Het mooie is dat XLA zorgt dat SLA’s meer lean en meaningful worden. XLABS helpt organisaties XLA te verankeren in hun sourcing, portfolio en prestatiemanagement zoals voor een betere employee experience en productiviteit.”

Training

XLABS ontwerpt trainingcontent en geeft trainingen vanuit de XLA Academy (onderdeel van XLABS). XLA Academy werkt samen met Van Haren Publishers, opleidingsorganisaties en IT-bedrijven. De trainingen worden gegeven op Foundation- en Practitioner-niveau. XLABS levert ook train-the-trainer zodat organisaties XLA zelfstandig kunnen uitrollen en waarborgen.

Consultancy

XLABS biedt consultingdiensten met de ‘XLA Pressure Cooker’ voor doorbraaksessies over complexe problemen zoals de stap naar outcome-based sourcing en de ‘XLA Fast Track’ voor het ontwerp en realisatie van XLA door klantorganisaties en hun managed service provider (MSP) of system integrator (SI).

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024