Wouter Hoeffnagel - 02 februari 2024

NETGEAR presenteert nieuwe switches, routers en access points op ISE 2024

NETGEAR was aanwezig op Integrated Systems Europe (ISE) 2024, dat van 30 januari tot 2 februari plaatsvond in Barcelona. Het bedrijf toonde diverse producten en diensten, waaronder de M4350 Pro AV Switches, de Total Network Solution met PR460X Pro Router en Pro WiFi Access Point met WiFi 7 en Insight Management.

NETGEAR presenteert nieuwe switches, routers en access points op ISE 2024 image

In een blogpost zet John Henkel de aanwezigheid van NETGEAR op ISE 2024 uiteen. Onder meer de tweede generatie van NETGEAR's M4350 switches waren op de beursvloer aanwezig, met ondersteuning voor de SMPTE ST 2110 IP broadcaststandaard op twee modellen. Ook bieden de AV-modellen van het bedrijf ondersteuning voor onder meer de protocollen IPMX, NDI, Dante en SRT. Ten opzichte van voorganger M4250 biedt de M4350 onder meer een grotere schaalbaarheid en redundantie.

PR460X Professional Router

Ook toonde NETGEAR de PR460X Professional Router. Deze is exclusief verkrijgbaar via geautoriseerde integrators en is een 10G/Multi-Gigabit Dual WAN Pro Router met Insight Remote Cloud Management. De router is gericht op residentiële en commerciële producten, en kan worden gecombineerd met onder meer NETGEAR Pro WiFi Access Points en smart-schakelaars.

Ook gaf NETGEAR een sneak preview van zijn nieuwe Pro WiFi access point. WBE758 Insight Manageable Tri-band WiFi 7 Access Point is gericht op veeleisende projecten met een lage latentie, hogere capaciteit en snelle reactietijden.

IPMX AV over IP Standard voor Pro AV

Tot slot toonde NETGEAR de IPMX AV over IP Standard voor Pro AV. Deze standaard is gebaseerd op het SMTPE ST 2110-protocol en zorgt onder meer voor meer redundantie en veerkracht in combinatie met een hogere beeldkwaliteit.