Witold Kepinski - 07 februari 2024

AI voortaan in het hele portfolio van Cisco

Cisco pakt door met Artificial Intelligence en introduceert AI in het hele portfolio. De volgende drie dagen houdt het technologiebedrijf in de RAI in Amsterdam zijn jaarlijkse evenement voor Europese bedrijven. Cisco presenteert er zijn nieuwste innovaties op het gebied van netwerkbeheer, beveiliging, samenwerking en ‘observability’, allemaal verrijkt met Artificial Intelligence.

AI voortaan in het hele portfolio van Cisco image

GenAI heeft volgens Cisco een gigantisch potentieel om jaarlijks 4,4 biljoen dollar toe te voegen aan het wereldwijde bbp. Bedrijven zien kansen om dankzij AI slimmer samen te werken, applicaties en ook hun digitale beveiliging te verscherpen en ook nieuwe klantervaringen vorm te geven. Toch is volgens de recente Cisco AI Readiness Index slechts 14 procent klaar om AI te integreren. Bedrijven maken zich zorgen over gegevensbeheer, privacy en het ethische en verantwoorde gebruik van AI.

“De kans om vooruitgang te boeken is nog nooit zo groot geweest. Met AI zien we eindeloze mogelijkheden en een efficiëntere en innovatievere toekomst waar iedereen baat bij heeft. Cisco zet daarom in op infrastructuur om AI aan te drijven en te beveiligen, en dat breiden we vandaag uit met nieuwe diensten en producten voor een betere beveiliging, zichtbaarheid en gebruikerservaring”, zo zegt Oliver Tuszik (foto), SVP en President van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Cisco.

De aankondigingen  omvatten onder andere:

Cisco Identity Intelligence versterkt de verdediging tegen cyberdreigingen. Cisco voegt Cisco Identity Intelligence toe aan zijn Security Cloud beveiligingsplatform om identiteitsmisbruik beter tegen te gaan. Daarnaast ondersteunt Cisco’s AI Assistant for Security klanten bij het nemen van betere beslissingen en het automatiseren van complexe taken.

Cisco vernieuwt het Cisco Observability Platform: een NLP-interface is nu toegevoegd voor nog snellere probleemoplossing. Dit verhoogt de productiviteit en zichtbaarheid voor klanten, die zo sneller inzicht krijgen in problemen en actie kunnen nemen. Bovendien vereenvoudigt de nieuwe Cisco AIOps-applicatie nu real-time monitoring, zodat IT-processen eenvoudiger geautomatiseerd kunnen worden voor operationele teams, die daardoor productiever en responsiever zijn.

Cisco voegt nieuwe security- en AI-mogelijkheden toe in een cruciale stap op weg naar Cisco Networking Cloud Vision: Cisco heeft nieuwe mogelijkheden en technologieën geïntroduceerd in zijn netwerkportfolio die zijn ontworpen om een meer uniforme en geïntegreerde benadering van het beheer en de beveiliging van klantnetwerken te bewerkstelligen.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024